Holnap új elnökséget választ a Momentum

2020. június 7. 0:22

Cseh Katalin
Facebook
Óriási öröm volt veletek dolgozni, vállvetve harcolni a rendszerrel.

„Holnap új elnökséget választ a Momentum Mozgalom. Ezzel lezárul egy nagyon fontos fejezet a kis csapatunk eddigi történetében, pont kerül egy elképesztően megterhelő, de elképesztően sikeres időszak végére is. Ennek alkalmából kérlek engedjetek meg nekem egy nem annyira politikai, hanem inkább személyes, meghatódós, visszaemlékezős, és nagyon szépen megköszönős posztot!

Ugyanis ez az öt ember tényleg elképesztően nagy köszönetet érdemel. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt két évben az ő vezetésükkel csodát csodára halmoztunk, halványan pislákoló reménysugárból a változás úttörő erejévé váltunk. Két év alatt ezek a srácok a legdurvább kétharmados ellenszélben, soha nem látott támadások és nehézségek közepette, kőkemény munkával, fáradhatatlanul, megalkuvás nélkül dolgozva építettek fel egy országos pártot. Az ő vezetésükkel vittük el a megújulás esélyét az önkormányzatokba, a megyei közgyűlésekbe, a polgármesteri hivatalokba, és hát nem utolsó sorban az Európai Parlamentbe is! Persze, mindehhez kellett egy csodálatos közösség, több ezer lelkes aktivista, egy fantasztikus stáb, hiteles jelöltek százai - de irányadás, vezetés nélkül nincs az a robosztus óceánjáró amely ne futna zátonyra, nincs az a repülőgép, amely fel tudna szállni a földről. Ti öten, ez az öt fős csodacsapat, ti voltatok a létező legjobb kapitányok! Óriási öröm volt veletek dolgozni, vállvetve harcolni a rendszerrel, állni a könnygázt a tévészékház előtt, bejárni közösen az országot a változás, a tisztesség, a szolidaritás üzenetével. Köszönöm nektek az elmúlt két évet! 

Köszönök mindent Fekete-Győr Andrásnak, aki a Momentum megalapítása óta vezet minket biztos kézzel, és szűnni nem akaró lelkesedéssel! Köszönöm Hajnal Miklósnak, mindkét sikeres kampányunk győztes parancsnokának, a legbonyolultabb helyzetek tévedhetetlen megoldójának, a 19 órás munkanapok bajnokának! Donáth Annanak, kedvenc parlamenti harcostársamnak, az igazságosság és egyenlőség szószólójának, aki sziklaszilárd elveivel és a politikai kultúraváltás iránti elkötelezettségével talán a legszilárdabb morális bástyája ennek a közösségnek! Berg Dánielnek, aki képes a forradalmi lendülettől hajtva, egy árva megafonnal a kezében felvinni a tüntető tömeget a Várba, de ugyanúgy helyt áll bármikor a legkeményebb diplomáciai egyeztetéseken is, és aki megalapozta a Momentum elképesztő nemzetközi kapcsolatrendszerét is! Buzinkay Györgynek, akinek óriási történelemtudására és politikai ismereteire mindig számíthattunk, és aki egészen kiváló publicisztikákkal támogatta meg politikai munkánkat! Egészen biztos vagyok abban, hogy ennek az öt csodálatos embernek nem csupán mi, Momentumosok lehetünk elképesztően hálásak, hanem minden magyar ember, aki már évek, évtizedek óta szomjazik a változásra.

Az is a közösségünk sikere, hogy holnap soha nem látott számú jelölt száll versenybe immár nem öt, hanem hét elnökségi pozícióért. A holnapi nap tényleg a demokrácia ünnepe lesz a Momentumban, és komolyan mondom, annyira sok a jó jelentkező, hogy akkor is nehéz lenne közülük a döntés, ha kétszer ekkora lenne az elnökségünk! Nagyon-nagyon kíváncsian várom azt, hogy hétfőtől milyen új összetétellel folytatjuk a NER lebontását, kik lesznek azok, akik sikerre vezethetik majd közösségünket a sorsdöntő, 2022-es országgyűlési választáson. Bármi is lesz, hétfőtől újult erővel, de a megszokott lelkesedéssel vágunk majd neki az előttünk tornyosuló feladatnak - ami nem más, mint egy boldogabb, igazságosabb, fenntarthatóbb, tisztességesebb Magyarország megteremtése! Rám pedig ebben mindig számíthattok!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Momentum: van hőzöngés, rágalmazás, frázispuffogtatás, NER-ezés, orbánozás. Nem csinált és nem csinál semmi érdemlegeset. Pozitív-konstruktív elképzeléseik nincsenek.

Én meg azt hittem, a hozzászólók lelkesedni fognak... Na jó: én sem.

Nagy vívmány... két év alatt sikerült Gyurcsány és a DK-MSZP stb. tagadásától eljutni Gyurcsány és a DK-MSZP köpönyege alá.

Illetve a kvázi "harmadik utas" kommunikációtól sikerült eljutni a kőkemény SZDSZ-es - sőt, sok tekintetben még annál is radikálisabb - szélsőballib doktrinerségig.

Én kíváncsi vagyok az eredményre. Nem lepődnék meg, ha a posztkomcsi nómenklatúra, és örökösei megpróbálnák átvenni az irányítást a jelenlegi "élcsapattól".

Uttorok, forradalmi lendulet, nemzetkozi kapcsolatrendszer, harcostars - hat kell ennel kommunistabb nyelvezet? Es ezek Cseh szavai.
Es ok a fiatalok, akik ugye, nem fertozodhettek meg kommunizmussal, mert nem eltek benne.
De jol latszik: a genjeikben hordozzak.
Ok ezt a hagyomanyt kaptak orokul, ismerik, apoljak.

A francia pénznek is megköszönted a Momentum futtatását? Vagy annyira korrekt azért nem vagy.

Donáth és Berg nem lett újra megválasztva.

https://hvg.hu/itthon/20200607..

Nyulambulam!
Adós maradtál lölő sikereinek titkával!
Légy bátor!
Pótold most!

@nyúlgerinc
Vannak szakemberei.
Nem csak a nyugat-európai haverjaidnak.
És a pénz is itthon marad.
Bár téged ez nem érdekel te seggfej, te a sikertelenségben vagy érdekelt, tekintve, hogy te is egy félresikerült, sikertelen nem magyar emberszabású vagy.

Vannak szagemberei?
Télleg?
És hol bujkáltak ezek a szagemberek, amikor még Simicska volt Orbán strómanja és minden pályázaton Simicska volt a nyerő?
Kérem az őszinte, feltáró jellegű vallomásodat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés