Kis elégtétel ez a győzelem, mégis fontos

2020. június 6. 10:10

Karácsony Gergely
Facebook
Zöld és szabadságszerető politikusként számomra az elmúlt 10 év egyik legnagyobb tragédiája az, ami Kishantossal történt.

Természetet, jogot és emberi életet is elpusztított az a harácsoló hatalmi arrogancia, amely a Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak, a hazai biogazdálkodás fellegvárának ellehetetlenítését célozta.

Az állam nem csak sokéves munkájukat tette tönkre, de igaztalan vádakkal tovább támadta Kishantos védelmezőit. Örülök, hogy Ács Sándorné Éva hősies kiállása és a Greenpeace támogatása végül elvezetett az igazság győzelméhez.

Zöld és szabadságszerető politikusként számomra az elmúlt 10 év egyik legnagyobb tragédiája az, ami Kishantossal történt. Kis elégtétel ez a győzelem, mégis fontos.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 221 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

X a stílusért.

Neki mi köze volt az egészhez?
Csak rarepult?

Namost ezt nem értem: hogy jön ehhez a bírósági ítélethez Geri
személye? Vagy minden KamuGeri, oszt jónapot? Süt a nap: KamuGeri.
Esik az eső: KamuGeri. Gazdasági növekedés: KamuGeri. Erősödik a
forint: KamuGeri.

Csak a Pesti út nem KamuGeri.

Az ítélet nem jogerős.
Szerintem Karácsony Gerhely jobb tenné, ha a főváros ügyeivel foglalkozna, mert jelen témában az sem tudja miről van szó.
A bíróság ítélete és indoklás itt olvasható.
https://storage.googleapis.com..

Utána olvastam, mert már nem emlékeztem rá, mi volt ez az ügy?
Tényleg kis győzelem az egészet tekintve.

Az első fokú bíróság a Magyar Állam felperesnek a kártérítési igényét elutasította és kötelezte az eljárási költség megfizetésére.
Alperesek:
Kishantos Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Kft. I. rendű,
Greenpeace Magyarország Egyesülete II. rendű alperes

A zöld politika és a szabadságszeretet egymást kizáró fogalmak. Zöld politikát csak mások erőszakolásával lehet teljesíteni.

Ebben a témában ez a lényeges rész

,, A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ (...) pert indított, annak megállapítását kérve, hogy jogszabálysértőek a 2012-ben a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által közzétett haszonbérleti pályázati felhívások és a lefolytatott pályázati eljárások. A Fővárosi Törvényszék felfüggesztette az eljárást, és az Alkotmánybírósághoz fordult, mivel úgy látta, hogy a pályázati eljárás Alaptörvénybe ütközik, valamint sérti a korrupció elleni harcról szóló 2003-as ENSZ egyezményt is. Az Alkotmánybíróság azonban 2016 októberében elutasította a Fővárosi Törvényszék indítványát, és az eljárás folytatására kötelezte a bíróságot. Végül 2017. március 23-án a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy az államnak joga volt más bérlőnek bérbeadni a földet, valamint a pályázati eljárás szabályai megfelelnek az Alaptörvény előírásainak, ezért a létrejött, és bíróság által nem érvénytelenített szerződések is érvényesek. ,,

,,Kishantos leginkább arra példa, hogy hova vezet, ha az állami önkény olyan területekbe üti bele az orrát, aminek nagyon nem az állam hatáskörébe kellene tartoznia.,,

Az Alkotmánybíróság és a Fővárosi bíróság is határozatban kimondta, hogy a fölkezelő jogosan járt el, törvényt nem sértett.

Megidézitek Szamuely-t meg a lenin fiúkat álmotokban? Mert valójában ezek vagytok, mindent tönkre tesztek és gyilkoltok és fosztogattok! Külső és nagy hadsereg nélkül nem fog menni, ahogyan soha sem ment! Rossz hírem van, Orbánt meg fogja őrizni a nemzeti emlékezet. Amíg magyar él a földön mindig, bár kétségkívül ennek is van esélye, hogy újra játszátok a XX. századot, csak most nem keletről, hanem nyugatról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés