A jó főnök tudja, meddig mehet el a home office-ban

2020. június 6. 19:04

Magyar Nemzet
Magyar Nemzet
Sokan visszatérnek az irodába, de a távmunka már könnyebben elrendelhető, kérhető, mint korábban.

„Közvetlenebb főnök-beosztotti viszonyt kényszerített a vezetőkre a távmunka, legalábbis akkor, ha a hatékonyság a cél. Az általánossá váló otthoni munkavégzés ugyanis szorosabb kommunikációt és új csapatszervezési megoldásokat követel meg – összegezte a tapasztalatokat a Profession.hu. Az állásportál megjegyzi: a jó főnöknek a home office ideje alatt máshogy kell kialakítania az egyensúlyt: a digitális kapcsolattartásnál a csapat jótékony kontrollja, a törődés a munkatársakkal könnyen átfordulhat zavaró, feszültséget keltő számonkérésbe.

A koronavírus okozta átalakulás miatt már nem jutalom, extra juttatás a home office. A komolyabb korlátozások az elmúlt hónapokban mindenhol megteremtették az otthoni munkavégzés feltételét. Sokan visszatérnek az irodába, de a távmunka már könnyebben elrendelhető, kérhető, mint korábban.

A home office már nem a biztonságot jelenti a vírusveszélytől, kérhető az otthoni munkavégzés fenntartása. A távmunka világszerte egyre inkább a mindennapok részévé válik, így sokan a munkahelyi eszközök bővítésével rugalmasíthatók, de saját kütyükkel is eredményesebben lehet végezni a munkát. Egyszerűbb a munkavégzés például abban az esetben, ha vissza kellett ugyan térni az irodába, de lemaradását út közben, mobileszközről szeretné behozni az alkalmazott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés