George Floyd gyilkosa sok fekete rabbal lesz együtt

2020. június 4. 10:25
Az 1982-ben épült börtön 25 mérföldre van Minneapolistól.

Egy különösen veszélyes fogvatartottaknak fenntartott, maximális biztonsági fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben, a minnesottai Oak Park Heights börtönben van jelenleg a George Floyd meggyilkolásával gyanúsított, immár kirúgott rendőr, a 44 éves Derek Chauvin, számol be az index.hu.

Chauvint néhány napja szállították át az Oak Park Heightsbe, ahol folyamatos megfigyelés alatt tartják, úgy, ahogy az öngyilkosságra hajlamos rabokat. Nem azért, mintha Chauvin öngyilkos akarna lenni, feltehetőleg inkább a biztonsága érdekében. Az 1982-ben épült börtön 25 mérföldre van Minneapolistól, és az videó, ami egy német dokumentumfilm erről a helyről, elég jól bemutatja.

A börtönben, ahol fogva tartják a volt rendőrt, jelenleg 396 ember raboskodik. A rabok közül 181-en feketék, míg 153-an fehér bőrűek, ezen kívül ázsiaiak, latinók, amerikai indiánok vannak itt fogva tartva. Mindennek azért lehet jelentősége, mert Chauvin tettét sokan a rasszizmussal magyarázzák, és bárhová is kerül, nem lesz olyan rab, aki ne tudná, ki ő és miért került oda.

(index.hu)

 

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos, hogy volt benne düh a többször elítélt ingyenélő fekete óriás ellen.
Biztos, hogy nem akarhatta megölni. Ki az a bolond, aki dokumentáltatja amikor éppen gyilkolni akar?
Biztos, hogy a térdelést a fekete börtöntöltelék megérdemelte, és biztos, hogy így nem érdemelt halált. (Ha a térdelés ölte meg, de ezt már soha nem tudjuk meg, minthogy a boncolások eredményei: manipuláltak.) És talán nem is lehetséges 100%-os pontossággal meghatározni a halál okát.
De a legbiztosabb az, hogy a háttérhatalom, a bitorló Amerikai Mély Állam sikerrel tolja saját aljabűnét ismét, sokadszor a fehér hetero keresztény férfiakra...

"George Floyd gyilkosa sok fekete rabbal lesz együtt"

Már meg is volt a tárgyalás?

Most elképzelem, hogy a magyar büntetésvégrehajtás statisztikájában
megjelenik, hogy a fogvatartottak közül hányan cigányok, magyarok,
zsidók és svábok, illetve ez részletezve elkövetés típusonként, mondjuk
hány cigány erőszakos bűnelkövető van és hány zsidó gazdasági
bűnelkövető.

Szóval tényleg jogos, hogy annyira el vagyunk maradva az USA-tól, már
ami a demokrációt illeti.

Az hagyján, hogy a négy zsaru közül kettő ázsiai volt, de maga Chauvin felesége is ázsiai nő, úgyhogy tényleg minden szempontból megáll a rasszista indíték. Komolyan mondom, tragikomikus, ami itt megy. Tényleg itt az idő, hogy az antifákat terroristákká nyilvánítsák, különben k.ba..ottul nagy polgárháborúba döntik Amerikát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés