Elvásik a kettőskereszt – A Jobbik átpozicionálása megtörtént

2020. június 3. 17:57

Nagy Ervin
Pesti Srácok.hu
Akik átértek a másik oldalra – most már Vona nélkül – nehezen találják helyüket; magány, megalkuvások további sora és szánalmas hajbókolások ismétlése vár már csak rájuk.

„Most látjuk csak igazán, hogy a Jobbik úgynevezett néppártosodása nem is néppártosodás volt valójában, hanem politikai, ideológiai és szövetségi átpozicionálás: a nemzeti radikalizmustól a töredezett balliberális világba vezető út. A Vona Gábor által épített „híd” végül nem a jobb-baloldalt meghaladó centrumba, hanem a Gyurcsány Ferenc által uralt partokra vezette át a megmaradt (?), vagy inkább az átalakult politikai közösséget. Aki pedig nem akart átkelni, aki nem akarta szembe köpni magát az ijesztő törésvonal, a mély szakadék feletti „hídon”, az vagy előbb, vagy később, de visszafordult, esetleg belezuhant a magyar politika egyre kacskaringósabb folyamába.

És végül, akik átértek a másik oldalra – most már Vona nélkül – nehezen találják helyüket; magány, megalkuvások további sora és szánalmas hajbókolások ismétlése vár már csak rájuk. Esélyük a túlélésre pedig annyi csupán, mint seregét vesztett, utánpótlás nélküli, tekintély hiányában kiabáló törzs vezetőinek, kiknek fegyverei sincsenek már, hogy a balliberális oldalon területet foglaljanak. Hogy szavazatért ott, hetedik pártként küzdjenek.

Néppártosodás – ugyan!

Az elmúlt félévtizedben, a Jobbik színeváltozását végigkísérte az úgynevezett »néppártosodási-program«, ami nem is az volt, ami. A szavakra és fogalmakra szigorúan ügyelő politológusok egy része nem is fogadta el a párt által használt kifejezést. Megjelent inkább »cukisodás« jelzője, mely arra utalt, hogy a változás kezdeti szakasza inkább stílusbéli, illékony váltás volt. A nyers és erős kifejezéseket „pc-mondatokra” cserélték le, és eltűntek az olyan jelszavak, mint a »nem, nem soha!« és jött helyette a »a határon túli magyarok helyzetének megismerése«. Vagy »a Gyurcsányt börtönbe!« harci kiáltást felváltotta az »elszámoltatás« követelése. (Illetve ma már Orbán Viktor börtönbe zárását követelik!) Végleg eltűnt a »cigánybűnözés« is a retorikából, ahogy megszűntek az uniós zászlók nyilvános égetésének pillanatai is; és véget ért az Advent időszakában hagyományossá vált kettőskereszt állítás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Mozgalom néppártosodást tanítani fogják. ( Zázriwetz G.)

" nyilván nem tetszik, hogy ha az ellenzék egységesül"
Ez kemény. Ez a csapat kemény.

Nyírjátok ti magatokat segítség nélkül.

Te hallottál te egyetlen beszédet Jakabtól, Gyurcsány ellen, vagy az mszp ellen?
Őket sosem támadja, pedig a jobbiknak az lett volna a dolga.
A fideszt vette célba és bele is tört a bicskája.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés