A hangulat nem a régi a francia kisvendéglőkben

2020. június 3. 9:17
Megszűnik a bouchonokra jellemző zsúfoltság – és egy kicsit a karakteres hangulat is.

Kedden megnyitottak az éttermek és a bárok Franciaországban, számol be az Euronews. Két hónap után rengeteg a takarítani és átrendezni való ebben a múlt század elején épült lyoni bouchonban, ami a fűszeres, olykor zsíros és sok belsőséget használó lyoni konyha alapegységeként működő kockás terítős kisvendéglő. Már az első nap özönlenek a foglalások.

– Tegnap óta nincs megállás – mondja Sonia Alves de Carvalho, az étterem igazgatója. – A hűséges vendégek boldogan jönnek, részben mert szeretnek jönni, részben azért, hogy támogassanak minket.

A konyhában már készül a térség két specialitása, a lecsóféle ratatouille és az általában csukagaluskának fordított quenelle - a szigorú egészségügyi szabályok miatt a szokásosnál lassabban.

Biztosan lassabban fogunk dolgozni, mert korábban is majd elhagytuk a hajunkat, de alkalmazkodunk, mint mindenki más – mondja a chef, David Mizoule.

Szét kell húzni az asztalokat, hogy meglegyen közöttük a hatóságilag előírt másfél méter, amivel megszűnik a bouchonokra jellemző zsúfoltság – és egy kicsit a karakteres hangulat is.

– Kicsit szomorúbb, kicsit tágasabb, kicsit üresebb, de ez még csak az első nap – mondta egy vendég.

(Euronews)

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés