Az államot impotenssé kell tenni, ha gazdaságról van szó

2020. június 1. 9:16

Yaron Brook
Szabad Társadalom
Minél több hatalma van az államnak, annál több csókosa lesz a kormánynak.

„Az én megoldásom a kormányzati csókosok problémájára, hogy az államot impotenssé tesszük, ha a gazdaságról van szó. Ha az államnak nincs gazdasági hatalma, akkor senkinek sem érdeke lobbiznia érte. Minél több hatalma van az államnak, annál több csókosa lesz a kormánynak.

Hadd említsek egy gyors példát: a Microsoft 1995-ben és '96-ban egészen pontosan 0,- $-t, azaz nulla dollárt költött lobbitevékenységre, nem voltak jogászai Washingtonban, de még csak egy irodája sem volt a fővárosban. Egyszer csak azonban Bill Gates-et és a cégvezetést a Szenátus elé idézték, a republikánus szenátorok pedig kígyót-békát kiabáltak rá, hogy miért nincsenek jelen Washingtonban, miért nem költekeznek Washingtonban.

A cégvezetők elmagyarázták, hogy nem érdekli őket a dolog, amíg békén hagyják a céget, addig ők is békén hagyják a politikusokat. Hat hónappal később az Igazságügyi Minisztériumtól kopogtattak a Microsoft székhelyén, mondván megsértik a trösztellenes törvényeket, mert ingyen adnak egy terméket – az Internet Explorert, ha emlékeznek rá –, és ez törvénytelen. Persze, a trösztellenes törvények szerint szinte minden vállalkozás törvénytelen, de most nem erről van szó.

Találják ki, hogy mennyit költ ma lobbitevékenységre a Microsoft, miután húsz évig pereskedett, s addig zaklatta és szabályozta az állam, hogy szinte tönkretette a vállalatot? Több tízmillió dollárt. Van egy gyönyörű épületük, épp a Cato Intézet mellett, egy sokemeletes üvegpalota egyenlő távolságra a Fehér Háztól és a Capitolium-dombtól.
Az EU-s lobbitevékenységek is igen jelentősek.

Megtanulták a leckét: ha nem táncolnak úgy, ahogy a politikusok fütyülnek nekik, akkor a politikusok kísérteni fogják őket. Ha azt akarják, hogy a kormányzati csókosok eltűnjenek, vegyék el a politikusok hatalmát, és semmi hatalmat se hagyjanak nekik a gazdaság felett. Hiszem azt, hogy át kell írni az alkotmányt, és el kell választani az államot a gazdaságtól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

99%-ban egyből bejött, a faszi nem keresztény. És lőn...
"is an Israeli-American entrepreneur, writer, and activist.
izraeli-amerikai vállalkozó, író és aktivista."

Mára úgyszólván mélyállamként megszereztek minden stratégiai hatalmat a világon: innen fogva az államnak kussolnia kell.
Ez természetes, különben lebombázzák Washingtont, a Fehér Házat...
Európát a Sámson-tervvel... Atommal ám, nem karddal és szablyával.
SÁMSON-OPCIÓ: Izrael terve, amiben az egész Földet célba veszi: ha neki pusztulni kell, pusztuljon vele az egész világ.
No, ezért is a nagy mellény ezen a Yaron emberen is.
Genetikailag sérültek, magyarul betegek.
És övék a hatalom, bár Trump még tartja magát.

Még mindig nem érted:
"AZ ŐSI IZRAELIEK VALÓSZÍNŰLEG HASZNÁLTAK KANNABISZT A VALLÁSI SZERTARTÁSAIKON" - ezt magától a The Jerusalem Post című újság honlapjától tudhatjuk.

Annyiban tévedtem, hogy a Sámson-terv nem a világot, de Európát mindenképp a kiirtással zsarolja.

Újabb hülyét köszönthetünk Yaronban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában