Isten abban érdekelt, hogy az emberiség sikeres legyen

2020. május 31. 21:20

Böjte Csaba
egy.hu
Jézus elvárja, hogy a magunk részét mi is tegyük meg. A GPS-nek is kell, hogy megtegyünk néhány métert, hogy tudja mondani, merre tovább. Interjú.

„Hogyan működik a Szentlélek? 

A gyerekeknek úgy tanítjuk harmadikos korban, hogy Isten eszünkbe juttatja, amit mondani akar nekünk. Mivel az ember a Szentlélek temploma, a lelkiismereten keresztül tud szólni hozzánk. A lelkiismeret az egy nagyon érdekes dolog. Még az ateisták is azt mondják, hogy lelkiismereti szabadság létezik. De mi is az a lelkiismeret? Nem lehet sebészeti szikével kivágni az emberből. Nem tudok arról, hogy ezt valaha is ki tudták volna venni az emberből, mint a többi szervet. A lelkiismeret az a hely az emberben, ahol az Ég a Földdel összeér. Ahol az Isten és az ember találkozik. Ahol párbeszéd folyik, és az Isten az embernek elmondja, hogy mit álmodott meg vele kapcsolatban. Mennyei GPS-nek is szoktam nevezni. Én azt gondolom, az a jó, hogyha erre a Szentlélek Úristenre merünk, akarunk figyelni. Jézus azt mondja: bármit kértek az Atyától, megadja nektek. Mennyivel inkább adja nektek a lelket, ha kéritek Őt. Hát akkor? Most pünkösdre készülünk, kérjük szeretettel, imádságos jósággal Istentől, hogy megvilágosító, vigasztaló lelkét küldje el nekünk. 

Csaba testvér szavai alapján elég egyszerűen felismerhető az Isten akarata. Mégsem mindig arra haladunk. Valóban mindig működik ez a mennyei GPS? 

A kánai menyegzőn Mária azt mondja a szolgáknak, hogy tegyék meg, amit fia mond. És Jézus a lakodalom kellős közepén arra kéri őket, hogy menjenek, és töltsenek meg vízzel hat korsót. Azt a körülbelül hatszáz liter vizet ki kellett húzni a kútból! Kérdezem én, ha nem csinálták volna meg, vajon Jézus megajándékozta volna őket borral? Mert végül is a semmiből is csinálhatott volna bort, de én azt gondolom, hogy nem tette volna meg. És az összes többi csodánál is úgy tűnik: Jézus elvárja, hogy a magunk részét mi is tegyük meg. A GPS-nek is kell, hogy megtegyünk néhány métert, hogy tudja mondani, merre tovább. Én mindenkit arra biztatok, hogy csendesedjen el, nyugodjon meg, a belső zajokat is csillapítsa egy kicsit, tartson bűnbánatot, járuljon szentgyónáshoz, és utána fogja hallani a Jóisten szavát a lelke mélyén. Csak erre időt, energiát kell fordítani. "

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mi akaratunkkal és Isten segítségével nem tévedünk el.

Nem olvastad a cikket?

"Mennyei GPS-nek is szoktam nevezni. Én azt gondolom, az a jó, hogyha erre a Szentlélek Úristenre merünk, akarunk figyelni."

A feleségednek, szüleiteknek is ez lett volna a véleménye?

Én is így gondolom és ezt mondja a Szentírás is.

Azt, hogy mit hiszel és mit és kinek, az a te dolgod.
Én arra reagáltam, hogy a saját esküvődön is jó bulinak tartották volna a szeretteid?

Böjte Csaba korunk szentje.

Ne keverd össze ezt a Szittya Attiilát Szittya Attilával. Ez csak egy provokátor.
Böjtét viszont jó olvasni, itt is érdemes a teljes cikket végigolvasni.

Szívesen támogatjuk az adományainkkal a gyerekeket.
Ha meghívnak egy előadót, annak fizetnek nem is keveset. Csaba testvér ebből eteti a gyerekeket és a vendégeket.

Ez természetesen nem igaz. Te nem jársz az előadásaira, te nem adakozol, nem voltál egyetlenegy házában sem, nem ismered a gyerekeit, úgyhogy mit tudsz te az egészről?

Az tényleg meglepő lenne.
Ne küldjél linket, mert nem nyitom meg.

Te pedig a WC papír.

Akkor másnak küldd, ne nekem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés