Iohannis Nobel-díjat érdemel

2020. május 31. 15:25

Románia számára ez egyes számú közellenség természetesen továbbra is Magyarország.

2020. május 31. 15:25
Kuti János
Háromszék

„Baj van Románia szomszédaival. Elsősorban Magyarországgal, de a Moldovai Köztársasággal is, amely nem akarja szeretni Romániát, és Magyarországgal barátkozik. Szerbiát sem kedveljük, mert jóban van Magyarországgal, de folyton hullámzik a Fekete-tenger is. Ukrajna viszont baráti ország, nem is ellenkezünk nagyszerű nyelv- és oktatási törvényükkel, de a románok beolvasztása ügyében sincs tiltakozás.

Az egyes számú közellenség természetesen Magyarország, Erdély állandó vevője. Legutóbb a vörös pestises Ciolacuval alkudoztak a magyarok. Sajnos, hiába kérdezett rá Iohannescu, máig sem tudni, hogy mit ígért Orbán Viktor neki. Persze Ciolacu tagadja a vádat, és azt mondja, hogy még csak nem is ismeri személyesen, bár nem bánná. (No, majd ezt a kijelentését is meg fogja bánni!). De ha pénzért nem adjuk, akkor Orbánék majd elrabolják. Viktor három héttel ezelőtt a diákok történelem érettségije alkalmából vázolta hódítási szándékát, és feltette Face­book-oldalára az egész földgömböt, és rajta Nagy-Magyarország virított. Ezt Romániában azóta is úgy hordozzák körbe, mint véres kardot, és gyűjtik is a sovinisztákat, akik mélyen elítélik Orbán gaztettét, hisz ő a románokat ezzel arra kényszeríti, hogy megtanulják Magyarország ezeréves történelmét, ami megalázó egy olyan népnek, amelynek történelme (csak azért is) több mint kétezer éves.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. június 01. 17:47
Nagyon más kategória egy ország történelme, mint egy nép történelme. Magyarország 1124 éves. (A Fidesz propaganda lehazudik 105 évet Magyarország államiságából, csak mert még nem volt keresztény.) De a magyar nép ennél jóval idősebb kb. 5000 éves. Románia mint ország ugyan nincsen 2000 éves. Szóval almát hasonlítanak békanyállal.
Akitlosz
2020. június 01. 17:43
"Ukrajna viszont baráti ország, nem is ellenkezünk nagyszerű nyelv- és oktatási törvényükkel, de a románok beolvasztása ügyében sincs tiltakozás." Pedig éppen Ukrajna vonatkozásában tudna Magyarország és Románia abszolút közös pontot találni és egy oldalon állni. Magyarország támogatná Romániát Bukovina északi része vonatkozásában, cserében Románia is támogatná Magyarországot Kárpátalja ügyében. A szövetség kiegészülve a hasonló érdekeltségű Lengyelországgal és Oroszországgal még el is tudná érni a céljait. Tekintve, hogy ráadásul azzal az EU és a NATO is jól járna.
diós guba
2020. június 01. 10:14
Tria non= Három nem= nem, nem, nem= nem, nem, soha
Senye Péter
2020. június 01. 08:21
Románia Oroszországtól tarthat leginkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik