Anarchiához közeli állapotok uralkodnak Minneapolisban

2020. május 30. 7:29
A demonstrálók soraiban lövések is dördültek, egy tüntetőt holtan találtak.

Donald Trump hangsúlyozta: „nem engedhetjük meg, hogy a törvénnyel szembehelyezkedők anarchiába és káoszba” süllyesszék Minneapolist. Hozzáfűzte, nem megengedhető az sem, hogy a fosztogatók kiszorítsák a békés tüntetőket.

Trump azt mondta, hogy beszélt George Floyd családjával. „Átérzem a fájdalmukat. George családjának joga van az igazsághoz, és Minnesota lakóinak joguk van a biztonsághoz” – fogalmazott. 

George Floyd az a 46 éves afroamerikai férfi, aki hétfőn este egy durva rendőri intézkedés után meghalt, és akinek ügyében először igazságot követelő békés tüntetők vonultak az utcára. Trump még szerdán átfogó vizsgálatra kérte fel a szövetségi igazságügyi minisztériumot.

Trump elítélte a rendőri intézkedést

Az elnök szörnyűnek nevezte a rendőri intézkedést, és úgy fogalmazott: a durván eljáró egyenruhások foltot ejtettek a tisztességes amerikai rendőrség becsületén. „Ilyesmi még egyszer nem történhet meg” – jelentette ki.

Az áldozat egyik családtagja próbálta csillapítani a kedélyeket

Floyd egyik családtagja pénteken önkorlátozásra szólította fel az erőszakos tüntetőket, akik fosztogatnak és gyújtogatnak városszerte. A demonstrálók soraiban lövések is dördültek, egy tüntetőt holtan találtak. Jacob Frey, Minneapolis polgármestere pénteken, helyi idő szerint este nyolc órától kijárási tilalmat rendelt el a város egész területére.

A gyilkosságért előállított rendőr már korábban is szembekerült a törvénnyel

Közben kiderült, hogy az intézkedő rendőr – Derek Chauvin, akit pénteken őrizetbe vettek, és aki ellen gyilkosság miatt vádat is emeltek – korábban már többször megengedhetetlen erőszakkal élt, ezért szembekerült a törvénnyel. Amy Klobuchar akkori ügyész azonban – aki jelenleg demokrata párti szenátor a szövetségi kongresszusban – csak megfeddte Chauvint, s nem foganatosított ellene büntetőintézkedést.

Tüntetésnek indult

A Floyd halála miatti megmozdulások több amerikai tagállamra kiterjedtek. Kifejezetten a helyi rendőrök elleni tüntetések voltak New Yorkban, Georgiában, Floridában, Texasban, Új-Mexikóban, Arizonában, Kaliforniában, Nevadában. A tiltakozások több helyütt erőszakba torkolltak.

New York Brooklyn negyedében a tüntetők üvegekkel és kövekkel dobálták az egyik rendőrőrsöt. Sajtókonferenciáján Bill de Blasio polgármester arra szólította fel a rendőröket, hogy tartsák tiszteletben a békés demonstrálókat, a tüntetőknek viszont azt üzente, ha dühösek a kormányzatra vagy a megválasztott vezetőkre, akkor felháborodásukat rájuk, és ne az egyenruhásokra irányítsák. „A rendőrök dolgozó emberek, akik végzik a munkájukat” – fogalmazott.

Rongálás, gyújtogatás és erőszak

A georgiai Atlantában a tüntetők gépkocsikat rongáltak meg, üzletekbe törtek be, és felgyújtottak egy rendőrautót. Több százan a városi rendőrség központjához vonultak, és a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) nevű radikális civil mozgalom zászlait lengetve támadtak az egyenruhásokra, akiket kövekkel, üvegekkel dobáltak meg.

A coloradói Denverben Michael Hancock polgármester nyugalomra szólított, és a békés tüntetők közé vegyült provokátorokat okolta az erőszakos megmozdulásokért.

Az új-mexikói Albuquerque városban a rendőrök könnygázgránátokkal és helikopterekről próbálták meg oszlatni a demonstrálókat, akik lőttek is rájuk. Több erőszakos tüntetőt őrizetbe vettek.

Ohio fővárosában, Columbusban a Floyd halála miatt felháborodottak megtámadták a törvényhozás épületét, az amerikai AP hírügynökség jelentése szerint ablakokat törtek be, és volt, aki be is hatolt az ingatlanba. Végül a rendőrök könnygáz bevetésével tisztították meg a belvárost az erőszakos tüntetőktől.

A texasi Houstonban és az arizonai Phoenixben a városházánál és a rendőrség épülete előtt demonstráltak. Phoenixben a helyi törvényhozás épülete elé vonultak, s bár a rendőrség péntek éjjel törvényellenesnek nyilvánította a parlament előtti megmozdulást, a The Arizona Republic című lap tudósítása szerint a tüntetők nem voltak hajlandóak elhagyni a helyszínt, kövekkel és üvegekkel dobálták az egyenruhásokat, akik gumilövedékeket lőttek a tömegbe.

A szövetségi fővárosban, Washingtonban pár százan demonstráltak a Fehér Ház előtt.

(MTI)

Összesen 230 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "mi" niggereink csak kis csoportokban, vagy egyenként fosztogatnak, késelgetnek, öregeznek,...

By LEAH SIMPSON FOR DAILYMAIL.COM 29 May 2020


A Cup Foods alkalmazottja hívta a 911 rendőrségi segélyhívót, hogy George Floyd szörnyen részegen cigarettát akart vásárolni és hamis fizetőeszközzel akart fizetni, kétszer is megpróbálkozva ezzel.
Ha a Cup Foods alkalmazottja nem hívta volna a 911 rendőrségi segélyhívót, George Floyd, aki szörnyen részegen cigarettát akart vásárolni és hamis fizetőeszközzel akart fizetni
még ma is boldogan élne!

És ez még csak a multikulti szebbik arca.
Van ettől csúnyább is, lesz.
Ez vár Soros-Európára, 5-10 éven belül...
G. Soros: a migránsok erősítik Európát...

..."míg kedden próbálták oszlatni az erőszakos tömeget, csütörtökön a rendőrök már szinte láthatatlanok voltak a városban"
Ez az eseménysor a nem keresztény nevű, Jacob Frey polgármester interpretálásában: „az elnök semmit sem tud Minneapolis erejéről. Pokoli erősek vagyunk”.

Ez a jobbágyozás Kertész Ákos-i megfogalmazás....Ákos, te vagy újra itthon az online térben? Vagy te, Vajda Mihály? Egy békés magyar-gyűlölő balliberális? Tele van veletek uszítókkal a hócipőm. Csodálkoztok, hogy nő az antiszemitizmus.

Szottyos állapotok.Hát, ez lenne a lényeg. Csak tudni kell gondolkodni, összehasonlítani. Ugyanaz a felforgatás megy, félre a renddel, jöjjön a káosz, ahol minden relatív, minden más értelmet kap.

A Deák téren nem volt erőszak. De ha már provokáció, akkor a gyöngyöspatai ítéletet nevezném annak, mert az nagyon leszállította az ingerküszöböt, felért a hangulatkeltéssel.

Én most a tüntetésről beszéltem.

Gyűlölitek az egész világot, írod. Akkor idézném szellemi elődödet Korniss Mihályt:

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait. Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."

http://beszelo.c3.hu/cikkek/va..

Az idézet a Beszélő 5. évfolyamának 48. számában jelent meg, 1993-ban.

"földön fekvő négeren négyen térdelnek, ami után a fekete meghalt."
térdeknek... " Szerinted ilyen után nem szoktak lázadni? "

A Deák téren két fiatalt agyon késeltek, szíven és nyakon.
Ilyen után tilos a lázadás.
Takarodj a bolhás vackodba...

Rögeszmésen ragaszkodtok ahhoz, hogy valaminek az elutasítása, az egyet nem értés, az rögtön gyűlöletet, kirekesztést kell, hogy jelentsen. Ezért ti ezt a gyakorlat folytatjátok, miközben másokat vádoltok ezzel.

Te csak nácizol, antiszemitázol, rasszistázol mindenkit, aki másképpen látja világot, mint te. Szóval hagyjuk ezt az óvodás szintű feleselést, hogy de igen, de nem, de igen, de nem. Ami a hazaárulózást illeti, utoljára Kádár kért idegen beavatkozást a hatalom érdekében, ami azért tekinthető volt hazaárulásnak. Most ugyanazt látom, más formában.

Sehol nem látom, hogy lehozták volna az első orvosi vizsgálati eredményeket. Pedig megszülettek, s máris vitatott megállapításuk: az áldozat halálát nem fulladás okozta, abban szerepet játszhatott az is, hogy a rendőr a nyakán térdelt, de az áldozat vérében kábítószerre utaló maradványt is találtak. A rendőr felesége eközben benyújtotta a válókeresetet.

A sértett hozzátartozói független vizsgálatot követelnek, kölcsönös a bizalmatlanság. Sajnálatos, hogy egy fiatal ember életét veszítette. S az is, hogy a szabadság hazája most lángokban áll, az egész országban felbomlott a rend, az elnök kivezényelte a katonai rendészeket, akik elindultak a katonai bázisokról.

Szokatlan, hogy egy ilyen történés ennyire destabilizálja a rendet egy ilyen hatalmas és erős országban. Nem lehet elvonatkoztatni attól a gondolattól, hogy valakik érdekeltek a konfrontáció kiszélesítésében, Trump elnök lejáratásában a választások előtt.

Ettől függetlenül azt is látni kell, hogy a fehér Amerika már a múlté. S következik Európa.......

Azért a tettenérés az tettenérés. Nyilvánvaló: lecsukni csak tárgyalás után lehet. De úgy gondolni, hogy gyilkos, szabad véleménynyilvánítás, amit bőven megalapoz a felvétel.

"Az áldozat részegen, hamis pénzzel akart cigarettát venni egy dohányboltban, majd a kihívott rendőröknek ellenszegült."

Azt honnan veszed, hogy ellenszegült? Miért nem informálódsz? A net pont azzal van tele, és a randalírozást is pont az váltotta ki, hogy nem szegült ellen, és ennek ellenére mégis azt tették vele, ami a halálához vezetett.

Próbáld meg személyes szinten elképzelni. Ha én jövök, hogy a magántulajdonodat köztulajdonba veszem, mert úgy jobban szolgálja az emberiséget és a haladást, te párás szemmel átadnád mindenedet, vagy megpróbálnál ellenállni? És ha utóbbi, és én lenyomnálak, mint bélyeget, majd közölném, hogy múltba révedő idióta vagy és mindenki figyeljen az előttünk álló szép jövőre, akkor helyeslően bólogatnál, vagy úgy gondolnád, hogy kurvára gonosz és embertelen vagyok? Na, mert ha utóbbi, akkor most képzeld el ugyanzet társadalmi méretekben. És tedd hozzá, hogy mindez nem perverz fantázia, hanem átélt történelem.

Örülök, hogy segíthettem.

Azért talán ne vonatkoztassunk el olyan tényektől, hogy a fickó néhány perccel a rendőri intézkedés kezdete után elhagyta ezt az árnyékvilágot. A bíróság és az én mérlegelésem között annyi a különbség, hogy az én mérlegelésem következtében a 4 rendőr nem fog sittre kerülni, a bíróság mérlegelése következtében meg igen. De attól még én miért ne hihetnék a szememnek? Miért ne gondolhatnám úgy, hogy egy olyan testület, ahol a rend 4 ilyen derék őre működhet, megérdemli, hogy elküldjék a k. anyjába?

Ez valahol ugyanaz fordítva, mint a Deák téri késelés. Ott a libsik jönnek azzal, hogy nincs kollektív felelősség és mindenki a saját tetteiért felelős. Pedig a filmen látható rendőrök is, a Deák téri késelő is emberek között él, akik engedték, hogy csodás személyiségük kibontakozzék.

A fölgyújtott rendőrörsön dolgozó derék munkatársak, az ügyész, aki megelégedett figyelmeztetéssel és nem rúgta ki, stb. stb. Magán a tényen gondolkodj el, hogy 4 rendőr volt ott, és egyik sem mondta a többinek, hogy "barmok, álljatok már le". Ez bizony bűnbanda.

Szt. István az akkori Európa, a puszta fennmaradásunk híve volt. Alkalmazkodni kellett. A kérdés csak az volt, hogy a bizánci, vagy a római kereszténységet vállaljuk. Kádár azt vállalta, hogy megadja a formális kereteket a szovjet beavatkozáshoz, ez azért nem ugyanaz.

"Nem szegülsz ellen, nem nyúlkálsz a zsebedbe s tűröd, hogy megbilincseljenek s bevigyenek a rendőr őrsre. S akkor senki sem fog a hátadra/nyakadra ülni"

S mindezt úgy, hogy közben akár meg is gyilkolhatnak a rendőrök?

Most már értem, hogy időnként miért lángol fel a fél USA. Ha a gyerek a boltban csokit akar, akkor az apukának ezt ki kell fizetni. Ha az USA-ban a társadalom nagy része ilyen kiváltságokkal rendelkező rendőröket akar, kiknek egy kissebb ellenállás miatt még emeberölési jogaik is lehetnek, akkor az ilyen rendőri kiváltságok sincsenek csak úgy ingyen. Ennek az ára ebben az esetben egy félig lángban álló Minneapolis.


"Te bolond vagy, ha beül a kocsiba, nem tudnak a nyakára térdelni, érted ezt az egyszerű összefüggést?"

Mi az, hogy ha beül a kocsiba? Már beült, amikor a rendőrautóból kiráncigálták.

Lassítva, figyelmesen, figyelmesen többször is nézd meg 3:57 perctől, ahogy kiráncigálják a rendőrautóból. https://www.youtube.com/watch?..

"Mikor érted meg, hogy egy országban ahol bárkinek (egy gyereknél is előfordulhat) lehet lőfegyvere, a rendőrnek óvatosnak kell lennie,"

Köszönöm a felvilágosítást.

De még egy dologban felvilágosíthatnál. Hogy az USA-ban hogyan egy tud egy hátra kezekkel lebilincselt, rendőrőkkel körbefogott és fegyvertelen néger lövöldözni?Netán azért, mert USA a korlátlan lehetőségek hazája?

Szt. István idején a kereszténység egyértelmű volt, és az is maradt évszázadokon át. A liberális EU 2004 óta folyamatosan változik, lopakodó törvényalkotással, a változó helyzet diktatórikusan egyoldalú értelmezésével, egy önkényesen kiválasztott ideológia diktatórikus nyomulásával, olyan elvárásokkal, amiről 2004-ben még nem volt szó.

Itt a letartóztatás pilanata. A néger hagyta, hogy vezessék mint a bárányt, kiszált a saját kocsijából, hagyta hogy megbilinceljék. Megbilincselve átkísérték a másik utcába a rendőautóhoz, ott beültették, majd a rendőrautóból újra kiráncigálták és a megbilincselt négerre rátérdeltek.

Itt a megbilincselés pillanata, majd az átkésérés a másik utcába a rendőrautóhoz: https://www.youtube.com/watch?..

"Amúgy, holt részegen ült a saját autójába s akart elmenni a csajával együtt! Már ez is ok a letartóztatásához. "

Kérlek légy egy kissé figyelmesebb és nézd jobban a videókat. Nem akart elmenni, várakozott az autójában, nem menekült!

"Hol van az ezen, amikor kiráncigálják a rendőrautóból?"

Az egy másik videón van. Ezen. Kb a 2-3-4 perctől látni a kiráncigálást a rendőrautóból. Azt itt látni: https://www.youtube.com/watch?..

"Miért ennyire fontos számotokra eme remek emberpéldány sajnálatos halála?"

Az igazság a fontos. Az világ, ahol nincs igazság, ott a világ könnyen lángba borulhat.

"Azt milliószor láttam, csak azt nem, hogy engedelmesen beszáll a rendőrautóba"

Pedig a felvételen rajta van, ahogy beszáll, majd rögtön tulsó a redőrautó tulsó felin kiráncigálják. A kép ugyan nehezen olvasható, de azért azt látni, ez az a video: https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés