Fellőtték Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén

2020. május 30. 21:53

Helyi idő szerint szombat délután sikeresen felbocsátották Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén.  

2020. május 30. 21:53

Kilenc év után először indultak a Nemzetközi Űrállomásra űrhajósok az Amerikai Egyesült Államokból. A Crew Dragon űrhajó fedélzetén Robert Behnken és Douglas Hurley veterán asztronauták irányítanak. Az amerikai űrkutatási és űrhajózási hivatal (NASA) azonban ezúttal nem önerőből, hanem az Elon Musk milliárdos vállalkozó tulajdonában lévő SpaceX magánvállalattal együttműködve bocsátotta fel az űrhajót.

A kilövéssel már szerdán megpróbálkoztak, akkor azonban a viharos időjárás miatt elhalasztották az indítást.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2020. május 31. 07:23
Lőrinc is tehetséges üzletember. Talán neki is sikerülne.
Akitlosz
2020. május 31. 00:45
A NASA önerőből még mindig képtelen űrhajót indítani, ezért szorul rá Elon Musk cégére. A NASA önerőből már 2016-ban akart újra embert küldeni a világűrbe, 2020-ban pedig már a Holdra, 2030-ra pedig a Marsra. Na ehhez képest önerőből még mindig sehol sincsen.
makám
2020. május 31. 00:31
kicsihuszár.... ez minden csak nem olcsó. a ruszkik kb fél áron viszik fel az űrhajósokat. és mivel a kilövés költségének 80%-a az üzemanyag az újrahasználhatóság nem szempont. a nasa egyébként a legnagyobb költségvetésű űrkutattási szervezet csak az a pénz eltűnik a korrupció útvesztőjében. ahogy a katonai kiadások nagy része is. a mars utazásnak, marsi koloniákról fantáziálni pedig nincs értelme. a mars gravitációja 1/3-a a földinek. az emberi szervezet nem bírja ki még azt a 3 évet sem ami az oda-vissza útra kell.
Robur
2020. május 31. 00:23
Hajrá Ilona!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik