Novák: A nemzet, a család és a szuverenitás értékeit a politikánk középpontjába helyeztük

2020. május 29. 17:17
Amikor 2010-ben a Fidesz másodszor is kormányzati szerepbe került, a mély politikai, gazdasági és erkölcsi válságban lévő Magyarország lakossága megint megtanult bízni a kormány munkájában, és újra felfedezte a stabilitást és a biztonságot – idézte pénteki számában a Le Figaro című francia napilap Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt.

Napra pontosan tíz éve került hatalomra Orbán Viktor második kormánya, a francia napilap ennek alkalmából terjedelmes cikkben összegezte az elmúlt tíz év magyar kormánypolitikájának eredményeit. „Amikor kormányzati szerepbe kerültünk, az országot mély politikai, gazdasági és erkölcsi válság sújtotta” – mondta a lapnak Novák Katalin, a Fidesz alelnöke. „Tíz évvel később eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat. Újra felfedezték a stabilitást és a biztonságot.” – tette hozzá.

„A nemzet, a család és a szuverenitás értékeit a politikánk középpontjába helyeztük” – mutatott rá, aláhúzva, hogy ezek a pillérek az alaptörvényben is megtalálhatóak, amely „hirdeti a család, a férfi-nő szövetség központi szerepét, és segíti a gyermekvállalást”. A bíráló hangokra reagálva Novák Katalin megjegyezte: „A demokrácia alapvető érték a politikai családunk és a magyar társadalom számára. Éppen elég sokáig megfosztottak tőle bennünket ahhoz, hogy ne kérjünk leckét ebben a kérdésben.”

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A németek lesznek az EU elnöksége. Akkor mi ezekkel az alapvetesekkel nácik leszünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés