Nincs helye sem cigányozásnak, sem nácizásnak

2020. május 29. 12:49

Hamberger Ádám
Facebook
Szégyellje magát egytől egyig minden érintett újságíró, politikus és mindenki, akinek köze van a fröcsögéshez.

„Szinte sosem politizálok nyilvánosan itt a facen, és ezt sem gondolom politikai, főleg nem pártpolitikai, annál inkább emberi kérdésnek.

A tegnapi napon több ezer magyar szurkoló emlékezett a Deák téren brutálisan megölt két fiatal szurkolótársra.
Ősi riválisok álltak egymás mellett békében,tisztességben.

Az egyik fiatal erős újpesti kötődésű volt, mégis ott voltam Én is legalább 500 fradista társammal együtt. Ott voltak az ország minden pontjáról rengetegen. Fehérvár, Kispest, Diósgyőr, Nyíregyháza, Debrecen, Zalaegerszeg, Vasas és még nagyon sok tábor. Máskor egymással szemben, egymást szidalmazva, egymás ellen harcolva, most mégis egymás mellett, együtt! Az egész rendezvény békés, méltóságteljes és gyors lefolyású volt. Gyertyagyújtás, virágok, néma főhajtás, néhány rigmus, Himnusz és ment mindenki haza avagy a dolgára.

Ennek ellenére ma reggel azt látom, hogy a sajtó egy része, több politikus, köztük Budapest főpolgármestere »náci« felvonulásról, megfélemlítésről, a város feldúlásáról, szélsőjobboldali szurkolókról számol be.

Borzasztóan sértőnek és felháborítónak tartom ezt a fajta kommunikációt!!!

Akármennyire szeretnék ezt egyesek, a tegnapi szurkolói megemlékezés nem egy »cigány kontra magyar« esemény volt!!
Ez most nem etnikai kérdés!! Azt gondolom mindenkinek egyformán el kell határolódnia és teljes mértékben elítélnie az ilyen jellegű bűncselekményeket!! Nincs helye sem cigányozásnak, sem nácizásnak.
Nekem is van több cigány ismerősöm, barátom. Ugyanúgy elítélik a történteket.

Aki egy kicsit is jártas a budapesti éjszakában tudja, hogy ez egy valós probléma, egy régóta ismert »viselkedési forma«, ami már régóta »lóg a levegőben«, most pedig meg is történt a tragédia!
Politikai haszonszerzés, uszítás helyett megemlékezni kellene, ahogy tették ezt az oly sokszor »lenácizott« szurkolók, aztán pedig sürgősen megoldást keresni annak akinek módja van rá.

Érdekes módon nem láttam ennyi cikket, postot rólunk mostanában.
Hol voltak ezek a politikusok, újságírók akkor mikor a teljes hazai szurkolói társadalom összefogott, megalakult a Szurkolók Magyarországért mozgalom és az elmúlt hónapokban, TÖBB MINT 50 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN ADOMÁNYOZTAK, SEGÍTETTEK, TÁMOGATTÁK AZ EGÉSZSÉGÜGYET a »náci, szélsőjobboldali« SZURKOLÓK??!!
Sehol.

Szégyellje magát egytől egyig minden érintett újságíró, politikus és mindenki akinek köze van a fröcsögéshez.

Nyugodjanak békében a srácok!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De hiszen Karácson is ott volt a tegnapi megemlékezésen, nem? Ő minden fővárosiért aggódik, mindenki főpolgármestere.

Egyetértek. Szégyelljék magukat!!!!!!

Amikor egy fociultra lemossa a budapesti főpolgármestert...

Egyébként ez nem kontraproduktív, amit Karácsony és a komplett Összellenzék csinál?

Szerintem ebben a témában sem velük van a többség.
(Vagy csak én vagyok túl optimista?)

"megalakult a Szurkolók Magyarországért mozgalom és az elmúlt hónapokban,"
Egy titkosszolgálatoktól, Soros-provokátoroktól mentes "Szurkolók Magyarországért mozgalom" akár példát is mutathatna: választáson induló mozgalomként.

Én továbbra sem értem, mi volt ebben a gyilkosságban 'szurkolói'? Nem tudok arról, hogy ezzel összefüggésben ölték volna meg őket. Miért kell megemlékezni és demonstrálni az ország szurkolói csoportjainak, ha meggyilkolnak két futballmeccsekre járó fiatalt?

És mivel kicsit sem vagyok jártas a budapesti éjszakában, ennél is jobban érdekelne, hogy pontosan mi az a 'viselkedési forma', amely miatt ez a gyilkosság régóta lógott a levegőben. Tessék nyíltan beszélni, ne rébuszokban! A Deák tér mégsem egy külvárosi erdő, nagy a baj, ha ott hajnalonként a gyermekeink életveszélyben vannak. Aki tud valamit, az mondja el!

Nem lehet kikerülni a cigányozást.

Sajnos a félkegyelmű, senki által meg nem választott nyilas mikropártocska és a betyársereg ráakaszkodott a szurkolói tüntetésre. Ezt észre kellett volna vennetek Kápó, és ezt mossák most össze a médiumok. Hajrá Fradi!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában