Éretlenek

2020. május 29. 7:21

Korompay Csilla
Magyar Hírlap
A balliberális politikusoknak kevésbé lesz szép emlék.

„»Fegyelmezetten, minden óvintézkedést betartva csinálták végig a gyerekek az összes vizsgát. Őszinte leszek, én ilyen felszabadult érettségiző társaságot még soha nem láttam.

Az idei érettségizők igazán érettek lettek« – állapította meg tegnapi bejegyzésében a Jocó bácsi néven közismertté vált történelemtanár, Balatoni József. Valóban, tíz nappal az írásbelik lezárulta után itt az ideje a számvetésnek: az érettségi zökkenőmentesen, bonyodalmak nélkül zajlott, fertőző gócpontok sem alakultak ki, hála a precíz szervezésnek és a közreműködők helytállásának. A diákok és tanárok számára végül igazán emlékezetes marad az idei, különleges vizsga.

A balliberális politikusoknak ugyanakkor kevésbé lesz szép emlék, hiszen a számvetés rájuk nézve ezúttal is felettébb kínos. Noha a kormány az operatív törzs oktatási akciócsoportjának javaslata alapján, a járványügyi szakemberekkel egyeztetve hozta meg a döntést az írásbelik időpontjáról és megtartásuk szabályairól, az ellenzék és csatolt részei hetekig tömeghalált vizionáltak, hazardírozásról és felelőtlenségről beszéltek.

Ismét bizonyították továbbá, hogy nem sok kapcsolatuk van az érintettekkel, hiszen miközben a közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a nagy többség támogatja az érettségi megtartását, a baloldali pártok azt szorgalmazták, kapjanak a diákok megajánlott jegyeket. A DK online petíciót indított a vizsgák elhalasztá­sáért, Gyurcsány Ferenc »őrületes döntésnek« nevezte az időzítést. Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a Momentum Mozgalom dudálásos tiltakozó akcióik egyik okaként is az érettségit jelölték meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor az ellenzék reakciói ilyenek, lehet tudni, hogy a döntés helyes. Ha majd egyszer támogatni fognak valamit, el kell tűnődni, hogy jó irányba haladunk-e.

Az a bajom a magukat perverz módon liberálisoknak nevezőkkel, hogy eddig még véletlenszerűen sem találkoztam semmi olyan törekvésükkel, víziójukkal, kínálatukkal, ami a magyarság, a nemzet vagy a családok érdekeit szolgálta volna. Egyetlen motivációjuk a gyűlölet és a fóbia. A rombolásban, a kudarcban érdekeltek. Saját visszhangkabinjukból óbégatják imamalomszerűen az úgynevezett igazságaikat. Felelősséget semmiért nem vállalnak. Amikor hatalmat kapnak - mint több nagyvárosban vagy a fővárosban is, pedig állítólag megdönthetetlen diktatúra van... - csak mutogatnak, rombolnak, hárítanak.

Rendkívül sajátosan értelmezed a helyzetet.

A kormány NEM az egészséget veszélyeztetve hozta meg a döntést. Azért van az oktatással kapcsolatos operatív bizottság, hogy mérlegeljen és ajánlásokat tegyen. Már önmagában az az előfeltevés, hogy az egészséget veszélyeztetve hoznak meg egy ilyen horderejű döntést, meglehetősen provokatív és persze minden objektivitást, hogy ne mondjam, jóindulatot nélkülöző.

Aztán ha egy ilyen sunyi prekoncepcióra - amit amúgy ugyanazok fogalmaznak meg, akik a svéd modellt istenítették... - érkezik egy nem tetsző válasz, akkor a gyűlöletkeltéssel máris lehet a kormányt vádolni.

Az is egy sajátos elképzelés, hogy a gyűlöletkeltésre a mindenkori kormánynak van lehetősége. Miért lenne így? Olvasol te Friss, Föld. S., Bánó cikkeket, Szél vagy Hadházy, esetleg Jakab megnyilatkozásokat? A taktika egyszerű. Be kell állítani a hatalmat gonosz, sötét, aljas erőnek, amely ellen ezek a megnyilatkozások máris nem gyűlöletnek, hanem szenvedélyes kiállásnak számítanak. Igazságbeszédeknek, kvázi.

Pedig amíg egy ellenzék a mindenkori kormányban - amelyet a választók többsége tett hatalomba - sátáni ellenséget lát, addig bizony gyűlöletet kelt. Még ha ezt a Gonosz elleni küzdelemmé kívánja is mitologizálni. És ebben a gyűlöletkeltésben igazi mesterek vannak "európai demokrata" oldalon.

Ami pedig az úgynevezett idegengyűlöletet érinti. Ezzel főleg azok vádolnak minket, akik a magyarságot gyűlölik, de még ezt is valamiféle európai felvilágosultság álarca mögül teszik. A magyar nem idegengyűlölő nép. Az egész történelmünk a befogadásról, a soknemzetiségűségről szól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés