Elsöprő győzelmet aratott az MSZP, megsemmisült a nemzeti oldal!

2020. május 29. 10:32

Kovács András
Facebook
26 évvel ezelőtt ezen a napon tartották az országgyűlési választások második fordulóját.

„26 évvel ezelőtt ezen a napon tartották az országgyűlési választások második fordulóját. 1994. május 29-én a választásra jogosult polgárok 55,3 százaléka ment el voksolni. A legtöbb mandátumot, 209-et, a szavazatok 53,89 százalékát a Magyar Szocialista Párt szerezte meg, és ezzel abszolút többséget kapott, így akár egyedül is képes volt kormányt alakítani. "Ez azonban az előzetes nyilatkozatok szerint nem állt a szocialisták szándékában, hiszen Horn Gyula pártelnök bejelentette, hogy változatlanul koalíciós kormányzásban gondolkodnak, s már a héten megkezdik a koalíciós előkészítő megbeszélést a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőivel, akik a mandátumok számát tekintve második helyen végeztek." - írta akkor a Magyar Hírlap.

A 26 évvel ezelőtti országgyűlési választások után úgy tűnt, hogy a jobboldal hosszú időre a partvonalon kívülre kerül Magyarországon. Az akkori vezető pártok megsemmisítő vereséget szenvedtek, a konzervatív-nemzeti gondolat nemcsak ellenzékbe került, hanem reális esélye volt annak, hogy teljesen eltűnik Magyarországról. A nemzeti oldal azonban összeszedte magát, levonta a tanulságokat az akkori vereségből. Bár Horn Gyula akkor modernizációt, felemelkedést és jólétet ígért, ebből nem lett semmi csak brutális mértékű korrupció és a nemzeti vagyon kiárusítása, jelentős mértékű elszegényedéssel fűszerezve.

1994 után nagyon sokan megbánták, hogy hittek a szocialistáknak, de 2002-ben és 2006-ban mégegyszer bizalmat kaptak. Az országot akkor is tönkretették. 26 évvel a szocialisták diadala után már rendelkezünk annyi ismerettel és tapasztalattal, hogy ne adjunk nekik még egy esélyt. Az elmúlt évtizedekben világossá vált, hogy Magyarországon az emberek fejlődést és előrehaladást csak a jobboldaltól várhatnak. A baloldali kormányok szegénységet és csődöt hoztak, míg a nemzeti oldal felemelkedést és az önbizalom erősödését. Erről is döntünk 2022-ben!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem az, hogy egy politikai erő hogyan működik ellenzékben, legalább annyit elárul róla, mint az, hogy hogyan működik kormányon. Az én szememben a jobboldal egyik legnagyobb fegyverténye az ellenzéki működése. Több vereséget követően is képes volt arra, amire a mai ellenzék nem. Releváns alternatíva megfogalmazásra, versenyképes értékrend kialakítására.

Ami pedig 1994-et illeti. Akkor vehettem részt először a választáson, rögtön a vesztes oldalra voksolva... emlékszem, mennyire megdöbbentünk, hogy 4 évvel az úgynevezett rendszerváltás után egy volt pufajkás utcahosszal nyerhet választást. Mintha 1949-ben az NSZK-ban egy volt vezető náci lett volna kancellár...

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. május 29. 16:03

Nagyon örülnék ha a nemtelen DK nem sajátítaná ki magának az európaiság fogalmát.
Undorító szokás. Ráadásul hazug is.

A háború után valódi rendszerváltás volt Németországban. Ott nem voltak reformnácik, akik magukat átmentve vezető politikusok lehettek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés