Iohannis szerint meg kell védeni Románia területi integritását

2020. május 28. 13:43
De vajon ki ellen? – teszi fel a kérdést a Főtér.ro.

Urunk mennybemenetelének ünnepnapja, az áldozócsütörtök május 28-ára esik az ortodox vallási naptár szerint. Ráadásul

a mioritikus hazában az áldozócsütörtök egybeesik a háborús hősök nemzeti ünnepnapjával.

E kettős ünnep alkalmából Klaus Iohannis álkisebbségi államelnök üzent a népnek – közölte az erdélyi lap.

Hozzátették: ebben nincs semmi különös, valószínűleg minden évben megteszi, mióta a Cotroceni-palotában lakik. Az üzenetben szó van a román nemzet mártírjairól, a haza szeretetének és szolgálatának nyújtott példaképről, a koronajárvány civil hőseiről, az orvosi személyzetről, köszönetről, háláról. Szóval, az elnök úr megtette, amit ilyenkor megkövetel a haza – írják. A pátosszal telített szövegben azonban van egy mondat, amely szinte kiveri az olvasó szemét a Főtér szerint. Nyilván fontosnak szánták a szövegezők, hiszen külön bekezdést kapott, egy szál magában:

Olyan pillanatokat élünk, amikor meg kell védenünk integritásunkat, mind területi, mind spirituális szempontból.

Iohannis a lap szerint a pillanatok tekintetében minden bizonnyal történelmi pillanatokra, azaz hosszabb időszakra utal. Magyarán: ezekben az években, esetleg a trianoni szerződés aláírásának száz éves évfordulója környékén. Jön a következő rejtély. Meg kell védeni Románia területi integritását.

Jó, de vajon kivel szemben? – teszi fel a kérdést az erdélyi portál.

Ki az, aki a haza területi integritására tör? Ha Klaus Iohannis nemrég lezavart magyargyűlölő performanszára gondolunk, amelyben azzal vádolta Magyarországot, hogy a PSD-vel karöltve el akarja rabolni Erdélyt, a válasz nem is olyan bonyolult. Hogy spirituális téren ki, mi ellen kell megvédeni Romániát, ez nehezebb probléma. Ha ironikusak akarunk lenni, azt mondhatjuk, talán önmagával szemben. De bármit is mond bárki, az kétségtelen, hogy az üzenet a jelenlegi kontextusban nagyon durva – írja a Főtér.ro.

(kép forrása: Főtér.ro)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az energiavámpír elnevezés egyike azoknak a városi kifejezéseknek, amelyek hétköznapivá próbálják tenni a pszichológiai fogalmakat. Azokat az embereket hívják így, akik a szervezetük működéséhez szükséges energia egy részét másoktól lopják el. Az energiavámpír áldozata csak azt veszi észre, hogy fárad, kimerül...
Ám a legtöbb "vámpír" nem is tud arról, amit cselekszik, nem mondható tehát, hogy szándékosan hajtja végre sötét tervét."
Románia nem ilyen vámpír: Románia egy kitervelt tolvajvámpír daganat Európa testén.

Románia: A tolvaj harca az igazsággal...

Ámen.
De azért Iohannissal is vedd fel a kapcsolatot, hogy ezt megbeszéljétek!!

Nem kikergették, inkább eladták őket a németeknek, a szászok a németek által fizetett valamilyen képzési hozzájárulás fejében elhagyhatták az országot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés