Dolgozik a magánhatalom

2020. május 28. 7:26

Kondor Katalin
Magyar Hírlap
A biológiai háború gazdasági háború is.

„Igazán lehetnénk kicsit hangosabbak, hátha jótékony hatással lennénk durvuló közéletünkre, és a szaporodó hazugságáradatokról is ideje volna már hangos, tényekkel alátámasztott véleményt mondani.

Egy ideje már úgy élünk, hogy a Covid–19-vírusfertőzés szerte a világon minden témát kiszorít az életünkből. Még a kormány–ellenzék vitáinak is ez adja a hátteret, s szintén nem csak nálunk. A vak is láthatja, hogy biológiai háború folyik (benne egy olyan mellékcsatával például, hogy ki is szórta szét a vírust a világban, bár ez a vírust cseppet sem érdekli). Az emberiség jó része meglehetősen értetlenül áll a jelenség előtt, bár tény, hogy a bio­lógiai háború nem ezzel kezdődött és nem most. Ha csak arra gondolunk, hányszor adtak hírt a magyar újságok is arról, hogy a madárinfluenza vírusát a fölöttünk átvonuló vándormadarak pottyanthatták el, aminek következtében például tavaly ötvenezer pulykát kellett lemészárolnia egy magyar vállalkozónak. Ki az, aki ilyen esetben nem gondol arra, hogy a madárinfluenza álarcában esetleg egy konkurens repült együtt a madárrajjal? A biológiai háború tehát gazdasági háború is.

Ami meg a jelenlegi világjárványt illeti, a tragédia kapcsán ezúttal is sok-sok mellékszálról értesülhettünk, s ezek talán cseppet sem elhanyagolhatók. A hírekből például megtudtuk a minap, hogy Bill Gates, a Microsoft alapítója már évekkel ezelőtt kezdeményezte egy okostelefon-technológián alapuló, kontaktuskutatást támogató alkal­mazás kifejlesztését, s a munkát finan­szírozza is. Ennyi a szikár hír. Hogy aztán a kontaktuskutatás mit is jelent pontosan, annak megfejtésén érdemes egy kicsit elgondolkodnunk. Tudjuk, a technika csaknem mindent legyőz, erre sajnos elég sok bizonyíték van. Bizony, még az emberi lelkeket és jellemeket is. Ha a legprimitívebb példával élünk, eszünkbe juthat, hányszor tapasztaltuk, milyen fennhéjázó módon lehet kérkedni például egy csillogó-villogó és méregdrága sportkocsival, mint páva a tollaival, akkor különösebb gondolkodás nélkül is eszünkbe jut még számtalan példa ezen kívül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom Kondorkeselyű Katalin következő cikke az 5G rákkeltő veszélyeiről fog szólni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés