Az alattvaló magyar

2020. május 28. 7:41

Ungváry Zsolt
Vasárnap.hu
Ezt a hatalmat a magyarok választották. Demokratikusan, szavazófülkében.

„Röviden azt is írhatnánk, hogy amit ő alattvalói attitűdnek vél, az a magyar ember végtelen türelme. Azokkal szemben is, akik folyamatosan provokálják. Azokkal szemben, akik ebből a népből, nyelvből, kultúrából éltek, s akik ezért minden elismerést megkaptak ettől az országtól. A genetikailag alattvaló magyarok kitüntették Kertész Ákost (többek között) SZOT-díjjal 1966-ban (a SZOT a kommunista szakszervezeti tanács volt; szerencsére az nem számít alattvalói mentalistásnak, ha egy idegen fegyverek árnyékában, vérontás útján hatalomra kerülő diktatúra kamu érdekvédelmi szervezetétől kapunk elismerést), kétszer József Attila-díjjal, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével (1992-ban, tehát a népnemzeti fasizmus újkori pribékjei által), de még Kossuth-díjat is kapott, azt már 2008-ban, vagyis a demokratáktól, akiket dicsőíteni nem alattvalói mentalitás, hanem merő függetlenség.

»Miért nem lázad fel a magyar a hatalom ellen?«, kérdezi kétségbeesetten a mostani állapotokra vetítve, amire pedig a válasz nagyon egyszerű: azért, mert ezt a hatalmat a magyarok választották. Demokratikusan, szavazófülkében. És többnyire meg vannak vele elégedve. Egyébként pedig fel szoktunk lázadni. Azok ellen, akiket nem mi választottunk, mégis rajtunk akarnak pöffeszkedni. Egész történelmünk a szuverenitás utáni vágyról szól. Minden ünnepünk e köré szerveződik. És most is lázadunk, mert a világban a tényleges hatalmat jelenleg nem is a választott kormányok gyakorolják, hanem bizonyos pénzügyi-ideológiai csoportok. Ez ellen a hatalom ellen lázadozunk eleget, amit ez a sátáni hatalom nehezen is tűr, és minden katonáját mozgósítja ellenünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van úgy, hogy a "demokraták" szemében a magyar alattvaló. Ez olyankor van, ha nem őket választja. És van úgy, hogy rebellis, aki azt hiszi magáról, hogy ő az egyetlen helikopter. Ez olyankor van, ha a "demokraták" által kedveltek ellen lázad, lásd EU.

Egy ballib kormány alatt bizonyára nem számítanánk alattvalóknak a ballibek szemében.

Remek riposzt-féleség. :). ,DE

Szerintem nemzetellenes ,
(mármint ez a Nick, a "nemzet-ellenes" nick, akit idézel). Miért is tököljek azon, hogy esetlegesen a személy aki a nick mögött sziszeg esetleg nem úgy gondolkozik:

A cionista zsidók által 1948ra életre vívott állam -Izrael- voltaképpen a zsidók "nemzeti otthona" (ha ez félreértésem , akkor jelzem ,ez az értésem egyezik komoly gondolkodókéval pl. D.J.) , és ilyen megközelítésben nézve még a bonyolult palesztin-kérdés mellett (vagy ellenére is) is létezik olyasféle hogy "zsidó nemzet".

De ez az izé "nemzet-ellenes" nick ez nemzetellenes. Miként élne ez ott Izraelben? Szerintem pl. zsidó nyelven sem tud , etcetera.

Így van, s Kertész Ákos tévedő, mondhatni tévelygő ahogy a sátán az.
Éljen inkább a türelmes, a keresztény szabadság.

Dózsa, Bocskai, Rákóczi, '48, '56.

A demokrácia hazudik???
Akkor mégis van demokrácia? Vagy nincs, mert azt csak a Gyurcsány hozza el, aki hazudik?
Fejtsd ki, mert ezek után végleg elveszünk a ballib szürkeállomány kinyilatkozásainak útvesztőjében!

A hatalom torz és egyoldalú gyanúsítgatása a baloldal egyik nagy hibája: pedig hatalom nélkül semmit nem tud egyetlen ember sem megvalósítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában