TALÁN VIKTOR

2020. május 27. 17:00

Farkasházy Tivadar
Facebook
A környékhez hasonlítsd, pubi! Három szomszédunk, a szerbek, a horvátok és a szlovákok kétszer annyian vannak, halottjaik összlétszáma a miénk alig háromnegyede, arányosan a harmada!

„Orbán a legpiszkosabb trükkökkel használja ki óriási médiafölényét, és az ellenzék bambaságát, nassol a statisztikában és egyedül magának tulajdonítja a járvány jóval enyhébb kelet-közép-európai lefolyását.

»Nyilvánvaló, hogy százmillió orvos-beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok, ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban a saját hippokráteszi esküjével« – mondja Kásler, pontosabban, aki nem követte az utasításokat, azt kirúgta. »A járvány minden pillanatában az egészségügyi dolgozók is, a szociális otthonok dolgozói is mindig megkapták azokat a védőfelszereléseket, amelyeknek a használata indokolt volt.« A helyében ezt szabadtéren mondanám, nem a járvány, hanem bizonyos statikai problémák miatt. Még rádől az épület.

A parlamentben a 33 éves Renáta haláláról kérdik, akit csak a nyolcadik kórház fogadott be, legutóbb gratulált Bangónénak, hogy »igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet«, most a névnapján élcelődik, hogy Mikuláskor van, letagadott értelmetlen kiürítési utasításai következményeit pedig rákeni a fél magyar orvostársadalomra, akik eszerint tömegesen szegték meg hippokráteszi esküjüket.

Orbán: »Nem esik nehezemre gratulálni Szlovákiának, elismerni, hogy talán nálunk is jobban védekeztek«. Nem talán, 499:28 a halottak száma! És hiányos a mondat: továbbá Csehországnak, Lengyelországnak, Szerbiának, Szlovéniának, Horvátországnak. »Amikor minden nemzetközi szervezet azt mondta, hogy nem lesz súlyos a járvány, Kásler Miklós Európában talán elsőként hívta össze azt a testületet, amely eldöntötte, hogy védekezni kell«. Azt hiszi, hogy a talán elmossa a hazugságot? Elsőként? A környéken nem tud egy hatodik helyet szerezni, kivéve a fertőzésekre eső halott számot, mert abban az olaszokkal, az angolokkal és a franciákkal csatázhatunk az első helyért. Nem beszélve a hazaküldöttekről. Renáta baját egy gyakorlott nővér öt perc alatt megállapítja! Szóval máshol nem hívtak össze szakembereket, illetve ahol igen, ott azt mondták, hogy nem kell védekezni. Mind a szakember, mind a védekezés Kásler ötlete volt! És le van védetve?

»Nyugodtan sorba állhatnak bocsánatkérésre azok a közéleti szereplők, akik az elmúlt hetekben emiatt támadták Magyarországot és a magyar demokráciát« – mondja Dömötör Csaba azokról, akik jogosan kifogásolták a határidő nélküli rendkívüli jogrendet. Ha én most felsorolnám, hogy nekik miért kéne bocsánatot kérni estig tartana. S megismétli a matematikai analfabétáknak szánt mondatot: »A koronavírus Magyarországon sokkal kevesebb emberéletet követelt más európai országokhoz képest«. A környékhez hasonlítsd, pubi! Három szomszédunk, a szerbek, a horvátok és a szlovákok kétszer annyian vannak, halottjaik összlétszáma a miénk alig háromnegyede, arányosan a harmada! A nálunk több cseheknél kevesebb mint a kétharmada. A lengyeleknél arányosan a fele. Ez a papagáj azt hiszi, hogy a hangos hazugság igazsággá erősödik? Holnap gyászolhatjuk az 500. halottat!

»Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni« – mondja Kásler. Mert úgy mondták napokig, hányat kell »felszabadítani«. Mint a szovjetek 45 évig. Csak az után sikerült a laktanyáikat kiüríteni. Őket mikor fogjuk?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudod, mit pubi ?
Foglalkozzon veled es a problemaiddal az ordog! Van mar benne tapasztalata, gondolom, eleg.

Teddy elvtárs, ne telhetetlenkedjen. Legutóbb még a korosztálya haláláról írt:

Ne legyenek kétségeink, különben más országokhoz hasonlóan szépen be fogja áldozni a korosztályunkat.

https://mandiner.hu/cikk/20200..

Igen, ezt mindenki tudja, csak a Fajkasházy pubi nem tudja.

Svédojszág! Kihagytad Svédojszágot!

Szegény tébolyodott, nemrég a magyarok ellen szurkolt, ma a magyarok halálán krokodilkönnyedzik...

Azt számold, hogy a horvátok és a szerbek eddig hány halottat okoztak egymásnak.

"A környékhez hasonlítsd, pubi! Három szomszédunk, a szerbek, a horvátok és a szlovákok kétszer annyian vannak, halottjaik összlétszáma a miénk alig háromnegyede, arányosan a harmada!"
De még relevánsabb Magyarországot sajátmagához hasonlítani, mert azzal az abból eredő hiba is kikerülhető, hogy igen nagy a bizonytalanság egy haláleset esetén, hogy azt a COVID19 okozta-e vagy sem. Ahhoz mit szólsz Fajkasházi pubi, hogy idén a járvány alatti halálesetek száma kevesebb, mint a tavalyi, koronavírus nélküli időszakban?

A statisztikai adatokból könnyen válogathatunk nálunk rosszabb és nálunk jobb halálozásokat. Magyarország az ötvenes lista huszonnyolcadik helyén, tehát középtájon van.
https://www.statista.com/stati..

Inkább Karácsonynak/ Karácsonyról kellett volna írnia, hogy a sok halottat produkáló, általa felügyel idős-otthonok ne halálgyárként működjenek, s a tömegközlekedés hétköznapon ne legyen szombati ritkított sűrűségű, mert így tömegesen fertőződött a nép...

Azt nem mondtam, hogy nem oszt, nem szoroz. Az látszik hogy nem terjed agressziven, azaz primitív eszközökkel (kézmosás, távolságtartás, maszk, ...) is keményen fékezhető a terjedése. De ha egyáltalán nem tesznek ellene semmit, akkor elszabadulhat. És igen, akkor is azokra veszélyes, akik esetleg amúgy is meghalnának, legfeljebb valamivel később. Ezért nehéz megállapítani a halálesetekről, hogy mennyire írhatók a vírus számlájára. Ennyi.

Hogy ez milyen hülye! Százszor elmondták már, hogy Szlovákiában nem úgy számolják az elhunytakat, mint nálunk.
Nálunk hozzászámolják a járulékos betegségeket is.
Szlovákiában csak azokat számolják, akik csak a vírusfertőzésben haltak meg. Ha volt más betegsége is, akkor nem.
Ilyen egyszerű, te nagyon egyszerű Farkasházi-szarházi.

Ez egy hülye állat.

És kinek, mit jelentettek róla?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés