„Bünösök közt cinkos, aki néma!”

2020. május 27. 17:23

Farkas Gergely
Facebook
A mai nappal kiléptem a Jobbik Frakciójából. A továbbiakban nem kívánok asszisztálni Jakab Péter és csapata tevékenységéhez, amely végképp politikai és erkölcsi züllésbe sodorta ezt a régen szebb napokat látott pártot.

„A mostani Jobbik már nem az én közösségem.

Nem az én közösségem az, ahol egy nemzeti-konzervatív párt elnökeként Jakab Péter számtalan belső fórumon kijelentette, hogy nem hajlandó jobboldali, nemzeti gondolatokat elmondani beszédeiben, felszólalásaiban, mondván, hogy »azzal baloldali szavazókat riasztanánk el«. Teszi ezt akkor, amikor mindenki tudja, hogy a kormányváltás érdekében nem egy sokadik baloldali pártra van szükség, hanem egy karakteres, nemzeti, jobboldali politikai közösségre, amely vonzó lehet a Fidesz-árvák számára is. Szomorú folytatása ennek a gondolkodásnak, hogy egy nemzeti párt elnökeként Jakab Péter most hétfői felszólalásában már a külhoni magyaroknak adott támogatást kritizálta.

Nem az én közösségem az, ahol Jakab Péter és csapata a tisztújítás napjától szisztematikus leszámolást folytatnak mindenkivel, akit ellenségnek vélnek. Egy jó vezetőnek egységet kellene teremteni, munkája pedig az lenne, hogy egy sokféle gondolkodású közösség minden tagjának megtalálja azt a feladatot, amivel építeni tudja a közösséget. Ehelyett a jelenlegi vezetés az elmúlt négy hónapban sorra távolította el a neki nem tetsző embereket, rúgta ki, váltotta le őket, kényszerítette kilépésre és a folyamatnak láthatóan egyáltalán nincs még vége.

Nem az én közösségem az, ahol a szépen hangzó érdemelvűség helyett kizárólag a Jakab Péter irányába megnyilvánuló lojalitás az egyetlen fokmérője az előrejutásnak. Nem számít az elvégzett munka, a szorgalom, a felkészültség. Az egyes tisztségek, pozíciók, munkatársi állások betöltésénél, fizetésemeléseknél egyedül az dönt, hogy ki mennyire serényen bólogat Jakab Péter és csapatának tevékenységéhez. Azt pedig tudjuk nagyon jól, hogy az ilyen kontraproduktív kiválasztás csakis egy közösség vesztét jelentheti.

Nem az én közösségem az, ahol Jakab Péter és csapata gyakorlatilag egy besúgóhálózatot működtet a pártban. Ha érdekük úgy kívánja, hangfelvételeket készítenek emberekről, dokumentálják, hogy ki kivel találkozik, külön munkatársi feladatkörbe tartozik, hogy megfigyeljék a Facebookon, hogy ki milyen belső ellenségnek gondolt ember posztját lájkolja, de attól sem riadnak vissza, hogy lejárató információkat gyűjtsenek képviselőkről, hogy azokat az érdeküknek megfelelően tudják használni. Oda jutott ez a közösség, hogy a korábban a Fidesz által alkalmazott gusztustalan eszközöket már a saját vezetőségünk használja a belső ellenségnek vélt emberek ellen.

A kilépésről szóló döntésemet azért hoztam meg, mert bár úgy érzem, hogy megtettem mindent ezen folyamatok megállítása érdekében, de eredményt nem tudtam elérni. Innentől pedig a néma hallgatás cinkosságot eredményez. Jómagam pedig nem szeretném a nevemet adni ahhoz, ami ezen vezetés alatt a Jobbikban zajlik, amely sajnos a párt szétveréséhez fog vezetni.

Bízom benne, hogy a kilépésem egyben felkiáltójel is a Jobbik tagságát alkotó, nagy részben tisztességes emberek és minden ellenzéki szavazó felé, miszerint egy ilyen vezetőség nem elősegítője, hanem akadálya egy 2022-es kormányváltásnak.”

Farkas Gergely

országgyűlési képviselő

általános frakcióvezető-helyettes

U. i. Az ügyet részemről lezártnak tekintem, a sajtó megkeresésére nem kívánok reagálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem, kisfiam, nem ez a helyes idézet, hanem ez:Szegény Laci, ha most ezt látná, de közénk lövetne!

És te vagy ebben a Laci (az egyik a sok közül).

És ezek diktatúráznak megállás nélkül, ahol olyan állapotok uralkodnak a párton belül, amely még Sztálin arcára is mosolyt csalna.

Válaszok:
ThunderDan | 2020. május 27. 17:36

Azért az is "gerinces" egy dolog, hogy mindhárom delikvens a frakcióból való kilépését jelenti csak be, de a pártból való kilépésről egyikük sem szól, sőt a Simicska-luvnya még kifejezetten nyomulna pártvonalon...

Az Újak, a Mások, a Tiszták, a 21. századiak...

...a Jobbik tagságát alkotó, nagy részben tisztességes emberek ...

A jobbikban ezek szerint vannak nem tisztességes emberek is. Kikre gondolhatott?

Írod, hogy Jakab nem való a Jobbik élére. Kunfia, ne legyél antiszemita.

Tunyához már orvost hívtak......., de azért jobbulást kívánok neki.

Sziszi meg Zsiga kitart a dobrevista Jákob mellett. Csak lesz 3 bejutó hely a Dobrev listán, nincs más megélhetésük. Addig meg a teljes Mozgalom büdzsén egyre kevesebben osztoznak, Jákob követi a Kohn Béla matekot.

Lassan kevesebb napi covid fertőzött van, mint a Mozgalomból kiugró..

A zsidó Chanadot kitolták, de nem azért mert zsidó volt. Hanem, mert úgy is viselkedett. A Mozgalom 2008 óta zsidó kreatóra, csak nem váltotta be feladatát. Amikor Balóné magunkfajtázott Bánóval, Betlennel a Gyárfás Pártkeltéjében.. Csak félre ment a projekt, nem a FIDESZ-KDNP-ről szalámizták le az 'árpádsávosokat", hanem a vörösök roncskörzeteiben taroltak véletlenül.

Ha Jákob nagy zsugás lenne, a Dobrevéket szalámizná le.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés