Miért akar Izrael területeket annektálni? És miért pont most?

2020. május 26. 16:59
Megyeri A. Jonatán
Neokohn
A zsidó telepek léte önmagában nem sért nemzetközi jogot.

„A majd másfél évig tartó izraeli választási fiaskó egyik talán legizgalmasabb és legnagyobb nemzetközi figyelmet kiváltó kérdése egyes ciszjordániai területek Izrael általi tervezett annektálása.

A januárban bemutatott amerikai béketerv, a deal of the century, engedélyt ad Izrael számára, hogy joghatóságát kiterjessze a Jordán-völgyre és a ciszjordániai ún. „C területekre”, bennük a zsidó telepekkel. Az amerikai terv ezzel elismeri Izrael létfontosságú biztonsági érdekeit, illetve azt a realitást, hogy a zsidó telepek léte önmagában nem sért nemzetközi jogot, azok Izrael szerves részét képezik.

Az általánosságban használt »annektálás« kifejezés önmagában is azt sugallja, hogy Izrael a jogkiterjesztéssel olyasvalamit tesz, ami nemzetközi jogba ütközik, és hasonlatos ahhoz, mint amikor Oroszország szőröstül-bőröstül magához csatolta a korábban Ukrajnához tartozó Krím-félszigetet.

Ez a párhuzam azonban, csakúgy, mint a nemzetközi joggal való érvelés, pontatlan és egyoldalú.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

70 évük volt arra az araboknak, hogy államot alapítsanak, ehelyett hadjáratokat vezettek Izrael ellen, hogy elpusztítsák őket. Mivel az arab országok hatalmas területen fekszenek,már régen integrálhatták volna a "palesztinokat", ahelyett hogy 5000 km-en egy bukott államot hozzanak létre. Nincs szükség a KGB által kitalált Palesztinára.

A keresztény cionista Churchillnek abban igaza volt, hogy civilizációt hoztak a zsidók az arabok közé,(vízgazdálkodás, mocsár lecsapolás, elektromosság bevezetése, stb) de elárulta őket mikor az angolok a Palesztin angol mandátum 3/4 részén megalapították Jordániát és a 22-es felosztási tervekkel szemben a zsidóknak ígért mandátum 1/4 részét tovább felezte.
kb. GDP/fő(2019) Izrael:42.000 USD, Jordánia 4.500 USD
10-szer fejlettebb Izrael Jordániánál, tényleg akarunk még egy életképtelen arab államot?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés