A börtönbe zárt menekültek meg valóság nevű nagybátyánk…

2020. május 26. 8:33

Csizmadia Tamás
PestiSrácok.hu
A szabadság, a szabadulás, meg a négyes darab gyermek rögtön szimpátiát gerjeszt.

„Előrebocsátom: sok esetben lehet az a helyzet, hogy a magyar hatóság téved. Ilyenkor mi is leírjuk, mi történt. (Mindenki tévedhet, minden ember hibázhat.) Itt, ebben az esetben viszont rohadtul nem tévedtek, egyetlen mozzanatban sem. Nomármost, Karzan, minden tiszteletünk mellett, Irakból származik, mint azt az interjú is alátámasztja, tehát, akárhogy is számolom, több ezer kilométert kellett megtennie ide, hogy lángoktól övezett kis országunk határain belülre kerüljön. Csakhogy. Vannak ezek a fránya határok. Tehát: Irak, Törökország, Görögország, Macedónia, Szerbia, majd Magyarország egyaránt a minimum távolságban benne van. Tehát, ha életét menteni – ami megérthető, normális ember ezt nem vitatja – óhajtotta, akkor éppen minimálisan négy darab országban megállhatott volna. De nem, Karzan átalment Törökországon, Görögországon, Macedónián, Szerbián, és itt állt meg.

Nem kell hosszú egyetemi fejtegetést írnunk arról, hogy a festői, sőt paradicsomi Németországba kívánt eljutni kicsiny, négygyermekes családjával Karzan. Karzan tehát nem az életét mentette – azt megtehette volna a fentebb felsorolt négy országban – hanem jobb életet szeretett volna biztosítani magának a fent említett négy gyermekével, s feleségével. Sok cikket olvastam a táborban a telefonon. Tudom, hogy Orbán Viktor utálja a muszlimokat és a menekülteket. Csak azt nem értem, hogy lehet ilyet gondolni. Hiszen vannak jó és rossz muszlimok, jó és rossz menekültek, ahogy van jó és rossz keresztény, és van jó és rossz magyar is. Nem értem – idézi a kiválóan megírt cikk Karzant. Van egy gond: Orbán Viktor nem utálja a muszlimokat, hanem kijelentette: szereti őket, ott, ahol vannak nagy tömegben. Ahol ő nem szereti őket – mármint nagy tömegben – az Magyarország. Merthogy Magyarország nem muszlim.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor az ember nem enged be tömegesen ismeretleneket a házába, akkor nem az ismeretleneket utálja, hanem a házát és a benne élőket szereti.

Bármely ország, amelynek kedve van Karzant és családját befogadni (meg a további milliókat), tegye nyugodtan. Csak ne kényszerítsen erre másokat. És ne minősítse azokat, akik inkább a családjuknak tartják fenn a házat. (Meg a hazát is.)

Biztosra veszem, hogy többet voltam mélyszegénységben élők között, mint te. Épp ez mondatja azt velem, hogy amíg a saját házunkban is van elég megoldandó probléma, kár újakat mellé tenni.

A "határtalan tudásom" onnan van, hogy egy mélyszegényégben élőket támogató egyesület alapító alelnöke vagyok. Amúgy - bár erre nem vagyok büszke - szociológia szakot is végeztem.

Önző lennék? Lehet. De először szeretném, ha a saját népem (igen, beleértem a cigányokat) dolgai lennének rendben. Nekem ez a legfontosabb. Tudom, hogy a liberális oldalon divat jóemberkedni, főleg szóban. Most éppen a migránsok mellett. De nem azért, hogy őket segítsétek, hanem hogy az ellenfeleiteket be tudjátok gonosz, érzéketlen lényeknek állítani.

Ha te magadat jóembernek tartod, menj, vidd haza Karzant meg a családját. Költöztesd be magadhoz. De ne másokra várj!

Én meg maradok a mi mélyszegényeinknél. Lesz ott dolog elég. De ha akarsz, csatlakozz! Az aratnivaló sok, a munkás kevés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés