Tállai: Európában is egyedülálló a hiteltörlesztési moratórium

2020. május 25. 11:44
A magyar háztartásokat jó helyzetben találta a mostani helyzet, a hazai megtakarítási ráta az egyik legmagasabb volt az unióban – fogalmazott az államtitkár.

A vírussal szembeni küzdelem első fordulóját az ország megnyerte” – mondta el a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Tállai András a járványra adott gazdasági reakciókkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „kiemelkedő intézkedés volt a hiteltörlesztési moratórium bevezetése”. Rámutatott, hogy ennek időszaka 2020. december 31-ig terjed, hozzátéve, hogy egyetlen országban sem hoztak ilyen széleskörű intézkedést.

A veszélyhelyzet után is lehet törlesztési felfüggesztést kérni

A lakossági ügyfelek 40 százaléka törleszt tovább – mondta Tállai András felhívva rá a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet után is lehet törlesztési felfüggesztést kérni. A GDP 4,5 százalékát érinti ez az intézkedés. A magyar háztartásokat jó helyzetben találta a mostani helyzet, a hazai megtakarítási ráta az egyik legmagasabb volt az unióban – mutatott rá az államtitkár hozzátéve, hogy az időben meghozott intézkedések miatt hazánk a leghamarabb lábalhat ki a válságból.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előtte persze ugyanaz történt, mint a Questornál: a fideszesek tudták és előtte léptek.

Szóvak kaptak pár hónapra ingyenkölcsönt, amivel a kínaiakkal versenyben felvásárolnak most minden, a háborúban tönkrement vállalkozást és egyebet.

Mekkora hazafiak ezek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés