Levelező tagozat – Kásler módra

2020. május 24. 21:57

Dávid Ferenc
Hírklikk
„Örömmel” látom, hogy Prof. Dr. Kásler Mikós szombaton is „kézi vezérléssel” irányítja a magyar egészségügyet.

„Szombaton újabb utasítást adott ki a miniszter. Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el valamennyi, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartása alatt álló intézményben szombati utasításával az emberi erőforrások minisztere. A kórházak nem köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társaságokkal, egyéni vállalkozókkal és magánszemélyekkel – olvasom a Népszava online felületén.

(…)»Amennyiben a biztonságos betegellátás érdekében mégis elengedhetetlenül szükséges új szerződés megkötése vagy kötelezettség vállalása, erre vonatkozó szándékát minden részletre kiterjedő szakmai indoklással, valamint a kórházparancsnok – és amennyiben az intézményben van, költségvetési felügyelő – aláírásával ellátva, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ területileg illetékes Térségi Igazgatóságán keresztül, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ útján, az operatív törzs vezetőjéhez szükséges felterjeszteni, előzetes jóváhagyásra. Jelen utasításom visszavonásig érvényes.« (miniszteri aláírás)

»Örömmel« látom, hogy Prof. Dr. Kásler Mikós szombaton is »kézi vezérléssel« irányítja a magyar egészségügyet. Ellentétben a híresztelésekkel, a fenti levélrészletből mindannyian láthatjuk, hogy az EMMI első embere aktív, dönt és intézkedik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés