Ki kell állnunk az önkormányzatiság mellett!

2020. május 24. 11:59

Lehet Más a Politika
MTI-OS
Teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság az amúgy is kivéreztetett önkormányzatokat nagyon nehéz helyzetbe hozta.

„A gödi ipari parkból származó adóbevételek kormányzati elvonása miatt Pest megye egyik legfontosabb településének, Gödöllőnek az ipari parkjából származó adóbevételeinek sorsáról teszünk fel írásbeli kérdést a kormánynak.

Amikor a gödi Samsung gyárból bejövő iparűzési adóbevételeket a kormány a megyei közgyűléshez rendelte, joggal merült fel sokakban a kérdés, hogy más települések ipari parkjából származó adóbevételek sorsa mi lesz. Hiszen az adóbevételek elmaradása a helyi fejlesztésektől, a köztéri felújításoktól, a különböző támogatási formáktól vonja el a pénzt: valójában nem az ellenzéki polgármestereket bünteti tehát a kormány, hanem a helyi lakosokat. Mivel Gödöllő ipari parkja szintén a város bevételeinek igen nagy hányadát biztosítja, az LMP országgyűlési frakciója írásbeli kérdést intéz a kormány illetékeséhez: az ipari parkból származó adóbevételek sorsáról érdeklődünk.

Teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság az amúgy is kivéreztetett önkormányzatokat nagyon nehéz helyzetbe hozta. Az egyébként is elmaradt adóbevételek, csőd szélén lévő helyi vállalkozások és a járványvédelemmel kapcsolatos hatalmas kiadásokon túl az önkormányzatoknak most az új kormányzati elvonásokkal is számolnia kell. Magyarország zöld pártjaként határozott meggyőződésünk, hogy egy sikeres és erős önkormányzat nem ellenség, hanem partner, mert az tudja a helyi érdekeket megfelelően és hatékonyan érvényesíteni.”

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztosan csak a ballib önkormányzatokra gondolt, akik következtették a saját költségvetésüket.
Sok új pozíció, létszámbővítés......viszi ám a pénzt.
Az LMP állítólag zöld, miért nem áll ki a Pikó által kivagatott fákért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés