Antall sírjánál emlékeztek az első szabadon választott kormány megalakulására

2020. május 23. 15:54
Jeszenszky Géza, Bod Péter Ákos és Dávid Ibolya is jelen volt a Fiumei úti sírkertben.

Antall József sírjánál emlékezett az első szabadon választott kormány néhány tagja szombaton – írja a 24.hu. A pár akkori és későbbi miniszter mellett tiszteletét tette a találkozón a momentumos Fekete-Győr András is. A megemlékezés apropóját az adta, hogy éppen harminc éve alakult meg az első szabadon választott kormány a rendszerváltást követően.

A megemlékezést Kajdi József, az Antall-kormány hivatalának vezetője vezette, majd négy hangfelvételt is lejátszottak az egykori miniszterelnöktől. 

A Fiumei úti sírkert fenntartói korábban állítólag támogatták, hogy a résztvevők kilátogassanak Antall József sírjához, és hangosítást, valamint áramot is ígértek, de később elálltak ettől. 

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fele sem igaz annak ami a linken olvasható.
1990. március 10-én aláírt egyezmény a Szovjetunióval megpecsételte a Varsói Szerződés létét, majd a Szovjetunió összeomlása a KGST megszűnését. Ebben nem sok szerepe volt az Antall kormánynak, benne Antall József miniszterelnöknek.
A V4 -ek együttműködésében volt szerepe, amely 1991. február 15-én jött létre. Ekkor kellett volna létrehozni a V4-el gazdasági szövetségét, együttműködését és az EU csatlakozásra összehangoltan felkészülni. Ha ezt megteszi, vagy legalább kísérletet tesz rá, akkor beszélhetnénk a tevékenységéről pozitív értelemben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés