Nem keresem meg az évi százmilliót

2020. május 22. 14:57

Gajda Péter
24.hu
Kispesten semmi olyasmi nem történt, mint amiről a KESMA-birodalomban cikkeztek. Interjú.

Még az ellenzéki pártok körében is komoly indulatokat váltott ki, hogy Karácsony Gergely főpolgármester az MSZP javaslatára önt nevezte ki a fővárosi Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság élére. Az MSZP azután kérte fel erre a posztra, hogy a kispesti önkormányzati vezetéssel szemben komoly korrupciós gyanú merült fel, amit máig nem sikerült tisztázni. Több ügyben a rendőrség is nyomoz. Nem gondolja, hogy nem kellett volna elvállalni a felkérést?

A posztot nem jó szívvel és nem boldogan vállaltam el. A feladatra Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője kért fel, és nehéz volt jó döntést hozni. Ha nem vállalom, akkor esetleg azokat az állításokat támasztom alá, amikkel vádolják a kerületet, illetve személyesen engem. Ha pedig vállalom a feladatot – ahogyan ez történt –, akkor azt az ismert felhördülés követi. Ugyanakkor fontos leszögeznem, hogy Kispesten semmi olyasmi nem történt, mint amiről a KESMA-birodalomban cikkeztek. Ez a bizottsági poszt egyébként nem különbözik a többitől, pluszjuttatás nem jár érte, csak többletmunka van vele.

Úgy véli, ha nem vállalta volna, az felért volna egy beismeréssel a kispesti önkormányzatot, illetve az önt ért vádak tekintetében?

Azzal tisztában voltam, bárhogyan is döntök, abból ügyet fognak csinálni, ám a koronavírus-járvány közepette mégsem tartottam annyira kardinális kérdésnek ezt a bizottsági felkérést. Volt épp elég dolgom a kerületi védekezés megszervezésével és a költségvetés átszervezésével.

Utólag, látva a reakciókat, mit gondol, nem lett volna bölcsebb döntés Őrsi Gergely II. kerületi vagy Tóth József XIII. kerületi polgármestert felkérni a posztra?

Azért került hozzám a feladat, mert mindenki más már valamilyen pozíciót töltött be, én voltam az egyetlen, akinek nem volt hasonló posztja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ott szazhusz Milla van

Fura, hogy szükségét érzett megszólalni. Idáig kussolt.

Akkor hülye vagy. A haverod mondta, akit sehogy sem sikerült felismerned.

"Úgy véli, ha nem vállalta volna, az felért volna egy beismeréssel a kispesti önkormányzatot, illetve az önt ért vádak tekintetében?"

Egy nem teljesen kamikaze politikai alakulat esetében fel sem merült volna, hogy téged kérnek fel. Akár titokban is tarthattátok volna.

Az egyik legjobb mondat..... "Azért került hozzám a feladat, mert mindenki más már valamilyen pozíciót töltött be, én voltam az egyetlen, akinek nem volt hasonló posztja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés