Maffiamódszer

2020. május 21. 10:42

Hadházy Ákos
Facebook
Simonka egy törvénymódosítást és egy miniszteri rendeletet módosítását intézett el a Fidesz frakciónál 2016-ban, már jóval a nyomozás idején.

„Simonka György fideszes képviselő vádiratának egyik legfontosabb mondata arról szól, hogy a vádlott több esetben eredményesen próbált meg jogszabályt módosíttatni, hogy az ellene folyó eljárásoknak számára kedvezőbb következménye legyen. A jelenleg folyamatban lévő tárgyalás vádirata azonban nem árul el részleteket erről, csak találgatni lehetett, hogy milyen jogszabályt/törvényt módosított a Fidesz Simonka kérésére és megsegítésére. Ráadásul az ügyészség egy közleményben még azt is tagadta, hogy törvényt módosított volna a Fidesz a vádlott kedvéért:

http://ugyeszseg.hu/nem-modositottak-a-bunteto-torvenykony…/

Azóta elindult a tárgyalás. Az első, a vádat ismertető ülésre nem azért mentem el, hogy Simonkát lássam azon a bizonyos padon, hanem azért, hogy meghallgassam, valóban elhangzik-e a vádban az a mondat, ami a legsúlyosabb maffiamódszerről szól: a bűnszövetkezet eléri egy pártnál, hogy módosítson törvényt, hogy megússza egy vizsgálat következményeit. Elhangzott. Ezért újra Polthoz fordultam és az alábbi, meglepően őszinte választ kaptam:
http://ugyeszseg.hu/a-legfobb-ugyesz-valasza-dr-hadhazy-ak…/

Polt válaszának lényege: Simonka egy törvénymódosítást és egy miniszteri rendeletet módosítását intézett el a Fidesz frakciónál 2016-ban, már jóval a nyomozás idején. A módosítások lényege az volt, hogy a hamis módon »lepapírozott« támogatásokat ne kelljen visszafizetnie, annak ellenére, hogy a NAV nyomozása alapján azt már elrendelték. A Simonka megbízásából készült törvénymódosítást Jakab István parlamenti alelnök és Győrffy Balázs képviselő adták be. A miniszteri rendeletet Fazekas Sándor módosította. A Fidesz frakcióvezetője Rogán Antal volt akkor.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazi diktatúra, ahol az ügyészség a kormánypárttal összefüggő korrupció ügyében nyomoz (nagyon helyesen), és "meglepően őszinte" választ ad egy ellenzéki képviselőnek.

Igazán feláldozhatna Hadházy egy-két kishalat a saját, "európai demokratikus" oldalán is. Mondjuk Kispesten. Vagy Józsefvárosban. Esetleg Szegeden. De hát arra már nem jut energia. "Európai demokrata" alapvetés.

Az soha nem volt várható, hogy ballib oldal megírja a ballib számára a kellemetlen dolgokat.

Demokrácia már régen nincs, ezért tüntet délutánonként bejelentés nélkül:-)))) mert rendőrállam van:-)))

...mar joval a nyomozas idejen...
Na, ezt fejtse meg nekem valaki, milyen ido ez?
Azt hiszem, ha ellenzeki vagy, a magyart elfelejtheted, europaiul kell beszelned- igy, lasd fonnebb.

"a hamis módon »lepapírozott« támogatások"
Ítélet még nincs, de ez a kotsog már előre tudja: hamis.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés