Az LMP benyújtja a műanyagok betiltásáról szóló fideszes törvényjavaslatot

2020. május 21. 13:29
Nem a környezetre és az egészségünkre káros tevékenységeket kell megmenteni, hanem átállítani a csomagolóanyag-gyártást fenntartható termékekre.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke benyújtja a Fidesz-kormány által visszavont, műanyagok betiltására vonatkozó törvényjavaslatot, szerepel a párt parlamenti frakciója által kiadott közleményben.

A kormány május elején a veszélyhelyzet csúcsán adta be a javaslatot, amit most visszavont. A munkahelyek védelmével indokolja ezt a lépést. Két hete miért nem tudta ezt a kormány – teszi fel a kérdést Schmuck Erzsébet? Hogyan készítenek elő egy törvény-javaslatot, ha nem mérik fel annak társadalmi és gazdasági hatásait. Ez a törvény  lassan két éve készül, a kormány húzza-vonja. Eddig arra hivatkozott, hogy a gazdasági szereplőkkel kell egyeztetnie, állítja a közlemény.

Az ökológiai válság közepén vagyunk, ezért a lehető leggyorsabban meg kell hoznunk azokat a döntéseket, melyek segítségével csökkenthetjük természeti környezetünk terhelését, és az egyszer használatos műanyagok kivezetése kétségtelenül egy ilyen sürgető lépés – fogalmaz a képviselő. Nem a környezetre és az egészségünkre káros tevékenységeket kell megmenteni, hanem átállítani a csomagolóanyag-gyártást fenntartható termékekre. Ha a kormánynak fontos lenne a környezet védelme, akkor már régen megtette volna ezt a lépést – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lett visszavonva a törvény, hiszen az unió előírta.
Ebben a válságban, igenis meg kell tartani a gyártókat, ás ha majd összeszedik magukat egy év múlva vissza lehet térni a témára.

Az LMP mit tett eddig? 4 éve? 5 éve? Ne most hepciáskodjatok!

Te meg miről beszélsz? Munkahelyekre várnak az emberek, nem a beszüntetésükre. Ha majd talpra áll a gazdaság nyugi, hogy be lesz vezetve.
Te miből iszod a sörödet? Gyerekeid a Colát, nyáron a töménytelen ásványvizet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés