Az ÁSZ támogatja a DK-t abban, hogy betartsa a törvényeket

2020. május 21. 14:47

Állami Számvevőszék
MTI-OS
Reagálás Sebián-Petrovszki László közleményére

„Az Állami Számvevőszék támogatja a Demokratikus Koalíciót abban, hogy betartsa a törvényeket, és a DK tagsága számára is átlátható legyen a párt gazdálkodása, és a DK tagsága számára is átlátható legyen a párt gazdálkodása.

Az Állami Számvevőszék lezárta a Demokratikus Koalíció gazdálkodásának 2017-2018. évekre vonatkozó ellenőrzését. A DK nem igazolta a gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát. Pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/a-dk-es-az-egyutt-sem-szamolt-el-torvenyesen

Az ÁSZ célja a DK törvényes gazdálkodásának támogatása, ezáltal pedig a közpénzügyi helyzet javítása. A pártnak most a 2020. évre vonatkozó dokumentumokkal kell igazolnia az ÁSZ felé azt, hogy kialakították a törvényes gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ezt megteszik, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, és a párt hozzájuthat a felfüggesztett költségvetési támogatásához. Az ÁSZ rágalmazása helyett a Demokratikus Koalíció minden lehetőséget ragadjon meg annak érdekében, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően gazdálkodjon. Az ÁSZ támogatja a DK-t ebben.

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője”

(MTI-OS)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ ELLENŐRZÉSE
Összefoglaló a sajtó számára
https://asz.hu/storage/files/f..

A "DK" ellenzékben is korrupt, törvénykerülő, mint Fegyenc kormányfőként volt. Most mindenki láthatja, a "DK" olyan messze van a becsületes-tisztes gazdálkodástól, hogy távolabb már nem is lehetne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés