Tanárok és orvosok halálközeli élményei pandémia idején

2020. május 20. 17:06

Lantos Gabriella
24.hu
Március 13-a péntek volt. Nem Orbán Viktor szerencsenapja, az biztos.

„A március közepén elrendelt veszélyhelyzet minden bizonnyal legemlékezetesebb pillanata az a bejelentés volt, amikor az iskolák bezárásáról döntöttek. Egy pillanat alatt vált világossá: a vasbeton keménységű centralizáció valójában egy gipszstukkó. A megerősítésére használt vasalat csak jégcsap, ami a vírus terjedése keltette izzó hangulatban azonnal olvadni kezdett. És mivel a gipszstukkót már nem tartotta semmi, óriási robajjal zuhant alá, több százezer darabra törve.

Több százezer ember – tanárok, orvosok, ápolónők – azonnal megértette, hogy a magyar állam nincs többé. A közszolgáltatásokból csak annyi marad meg, amennyit ők személyesen meg tudnak menteni. Hála nekik, hogy legalább a kétharmaduk megmaradt. És ezzel együtt az is kiderült, hogy az elmúlt 10 évben létrehozott összes központosított csodaintézménynek semmi értelme, semmi teljesítménye és egyik sem hiányzik senkinek. Egy cseppet sem.

Voltak olyan jóhiszeműek, akik azt remélték, ez a felismerés majd új irányba tolja-löki a NER-t és intézményesíti a spontán kialakult oktatás- és egészségügy-szervezési gyakorlatot. De csalatkozniuk kellett. Orbán Viktor népéhez intézett eligazító szavaiból már elég korán kiderült, hogy a veszélyhelyzet valójában egy hadgyakorlat. A lopakodó apró jelekből pedig összeolvasható egy új narratíva: a centralizáció nem szétporladt, hanem militarizált formában végleg elural mindent. Totálissá válik nemcsak szellemében, hanem mindennapi megjelenési formáiban is. Március 13-a péntek volt. Nem Orbán Viktor szerencsenapja, az biztos.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lantos Gabriella a jövőbe látó
Bayer Zsolt: Ötletgazdák
https://magyarnemzet.hu/belfol..

A veszélyhelyzet kihirdetése nem március közepén, hanem 2020. március 11.-én történt.

Azért haragszik, mert az egészségügy privatizációja nem történt meg. Sem a magánbizotsítok - melyek a NEAK (OEP) kb. 1.3%-os működési költségével szemben 30-40%-ot égetnek el/visznek el profitként - nem tudtak betörni, sem a magánintézmények nem kaptak közpénzt, melyre mint stabil bázisra ráépthették volna a fizetős ellátást.
Azaz ezek a tőkések nálunk nem gazdagodtak meg.

Azert abban igaza van, hogy marcius 13-a pentek volt!

Van egyáltalán az ellenzék sorai közt olyan figura, aki nem egyfolytában, megállás nélkül hazudozik össze vissza?

Az írás bizonyíték: Lantos Gabriella "eü-szakértő" egyike a szánalmas öklendezők csoportjának.

No, ilyen aggyal ez az igazi nyünyüke.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés