Rendőrállam előkészítése zajlik

2020. május 20. 9:05

Németh Péter
Hírklikk
A magyar kormány talán legrejtélyesebb figurája Pintér Sándor.

„Az egykori főrendőr, ciklusokon átívelő belügyminisztert még az ellenzék sem szokta támadni, állítólag szabad vegyértékekkel rendelkezik minden irányban. Hogy Orbán Viktor miért ragaszkodik hozzá mégis, arról sokféle legenda kering, a rosszindulatú megközelítés szerint, ő tud a legtöbbet a miniszterelnökről. Illetve szinte mindent, jelentsen ez bármit.

Mi tagadás: Pintérről ritkán szivárognak ki hírek, a tárca belső ügyei is többnyire a minisztérium épületén belül maradnak, maga a miniszter nagyon ritkán szólal meg. Visszavonulásáról már többször keringtek információk, a végén ezek mind hamisnak bizonyultak; Pintér maradt a helyén.

Orbán a járvány kezdetén, az Operatív Törzs megalakításakor Pintért nevezte ki annak vezetőjévé, és most, a csendesülő szakaszban újabb megbízást adott neki. Hogy pontosan mit, azt nem lehet tudni, konkrét választ erre a kérdésre az ATV sem kapott. Csak találgatni lehet, hogy mi lehet a kormányfő jövőbeni célja. Az ATV megkérdezte Mikecz Dániel elemzőt (Republikon), aki arra a kérdésre, hogy netán Kásler Miklós menesztésének előjeleként kell gondolnunk Pintér Sándor egészségügyi mozgására, azt a választ adta,hogy »jellemző a kormányfőre, hogy miniszteri pozíciót nem cserél, hiszen az valamilyen szinten egy vereség, a kudarc beismerését jelentené. Ehelyett inkább portfóliókat, felelősségi területeket ruház át egyik miniszterről a másikra, ezzel tulajdonképpen megmentve a miniszterét attól, hogy be kelljen ismernie a kudarcát.«

Lehet igazság az elemző szavaiban, már ami Orbán Viktor vereségtűrő képességét illeti. Kétségtelen, hogy nem jellemző rá bármely tévedésének beismerése – én magam nem is emlékszem ilyenre –, annál inkább a trükkös, a valódi indokokat elfedő megoldások keresése. Ezzel együtt a »piaci« hírek már régóta arról szólnak, hogy az EMMI vezetőjét meneszteni fogják, ami ha így is volt, a koronavírus megjelenése megmentette őt. Bár ez a megmentés meglehetősen gyenge kifejezés: a volt kórházigazgató feltehetően jobban járt volna, ha eltávolítják; sok kárt okozott a tárcájának, a kormánynak, végül is magának Orbán Viktornak is, de leginkább önmagának. A presztízsét ugyan már minisztersége első napjaiban sikerült elveszítenie, de a március eleje óta tartó időszak egy nevetséges, komolytalan ember szerepébe tolta őt.

Akkor tehát Pintér Sándor?”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Németh Péter már megint hazudik:-) Mi az, hogy előkészítés??? hiszen már az van:-))))

https://hvg.hu/kultura/2020041..

https://ezalenyeg.hu/kozugy/jo..

https://www.facebook.com/schil..

https://444.hu/2020/04/15/a-ri..

https://nepszava.us/bemutatkoz..

Szemmel látható, hogy most ez a ballib szlogen.

Na, na. Azert mindig lehet diktaturabb a diktatura es fasizmusabb a fasizmus. Csak akarni kell!

Gyurcsányi megmondta az őszödi beszédben, hogy rendre összehívják a mediajukat, hogy egy dologról ugyanaz legyen a véleményük. Ez működhet most is, csak online.

Szia! Ezek ugyanazok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés