Mi lett volna, ha...

2020. május 20. 7:43
Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Karácsony Gergely miniszterelnök már 7 előtt pár perccel élesítette a napi első bejegyzését.

„Ami után következhetett volna az, hogy az ellenzéki pártok odaülnek a laptop elé, és szakértőik segítségével szépen kidolgoznak egy közös javaslatcsomagot, hogy konkrétan miként lehetne ezt jobban csinálni. Hogy így lássák a népek, hogy ez a Fidesz-kormány egy merő katasztrófa, de van itt egy ugrásra kész, kompetens alternatíva. Szakértelem, egy a tábor, ilyesmik. Csakhogy nem ez történt. Hanem elindult a »ki tudja több érettségiző elérhetőségeit begyűjteni a saját adatbázisába« elnevezésű vetélkedő, »aláírásgyűjtés« fedőnéven. A DK például azzal nyomult, hogy »határozatlan ideig« el kell halasztani az érettségit (mert egy »határozatlan idejű« rendelkezés csak akkor illiberális métely, ha a kormány javasolja), míg a Momentum nevű versenyző látványosabb produkcióval rukkolt elő, érettségi nélkül automatikus egyetemi felvételt és mindenki számára ingyenes első tanévet szorgalmazva.

A Jobbik ennél szégyenlősebb volt – meg is járta, mert petíciójával csupán 6877 ember adatait zsákmányolta be. S most, május közepén itt állunk egy halom különböző harcos petícióval az egyik oldalon, és frankón levezényelt érettségikkel, lefelé ívelő járványgörbével a másikon. Amiből sajnos nemigen tudom azt a következtetést levonni, hogy az ellenzékkel jobban jártunk volna. Mindenesetre aki továbbra is fel szeretne lépni a »súlyosan felelőtlen és inkompetens« döntéssel szemben, még megteheti: az ellenzéki pártok e cikk írásának perceiben – május 17. – is gyűjtik oldalaikon az aláírásokat a május 4-i érettségi ellen. Sok sikert hozzá, a most leérettségizetteknek pedig jó nyarat!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, ez látszik! Ha baloldali politikus, főképp Gyurcsány, akkor gondolkodás nélkül magadévá teszed, lelkeden a szimbolikus pufajkával... Mert a gondolkodás képessége tőled távol áll, de jön minden reggel a narratíva...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés