Egy rendőrállam sziluettje bontakozik ki előttünk

2020. május 20. 19:02

Majtényi László
Hírklikk
Az már jó ideje nyilvánvaló, hogy a járványra hivatkozva, a kormány folyamatosan pusztítja az információs szabadságjogokat Magyarországon. Interjú.

Végül a parlament elfogadta a törvényt, amely szerint a szakszolgálatok mindent megtudhatnak az állampolgárokról. Szó szerint mindent?

Az már jó ideje nyilvánvaló, hogy a járványra hivatkozva, a kormány folyamatosan pusztítja az információs szabadságjogokat Magyarországon. A meghirdetett veszélyhelyzetben született törvényerejű rendeletek folyamatosan gyengítik a személyes adataink védelmét, miközben rendre csorbul az állam átláthatósága, tehát a közérdekű adatok megismerésének lehetősége is. A legelképesztőbb az a kormányrendelet volt, amely az információs és technológiai minisztert, Palkovics Lászlót ruházta fel azzal a hatalommal, hogy az állampolgárok személyes adatait tartalmazó bármely adatbázishoz korlátlanul hozzáférhessen! A törvény hatályba lépése óta – a járvány elleni védekezés céljából – minden állami- és önkormányzati szerv, vagy gazdálkodó szervezet, továbbá minden magánszemély köteles kiadni a Palkovics által kért adatokat.

Ebből az következik, hogy kérésre a saját otthoni gépem adatait is ki kell adnom?

Igen, Palkovics miniszter elvileg mindenki számítógépébe betekinthet. Pusztán jeleznie kell, hogy a járvány elleni védekezés miatt van erre szüksége. Akár az ön készülő cikkeibe is bepillanthat.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a diktatúrázást kábé naponta ötször szokták megemlíteni. Már megint ma is, most már kábé ötvenezredjére, elveszett a demokrácia. Amely demokrácia GyuriFeri idején valósággal tombolt, főleg 2006 őszét követően.

De hogy a szavazótáboruknak ennyi elég, na az a roppant érdekes jelenség. A libsik ezt akarják olvasni, és ennyi nekik elég is. Feltételezem, azért írnak erről ennyit, mert erre van igény, ezt olvassák. Annak a politikai-világnézeti oldalnak a támogatói, vagy inkább fogyasztói, amely egyébként roppantul büszke a tagjai intellektuális képességeire, ennyi elég is. Szégyen.

Szerdán éppen?

Sziluettje, az...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés