A Greenpeace falra vetített üzenetet küldött Orbánnak

2020. május 20. 14:11
Civilizációnk fennmaradása is veszélybe kerülhet.

„A természet soha nem bocsát meg” feliratot vetítette ki a Greenpeace a Karmelita kolostor falára tegnap este. A környezetvédelmi szervezet Ferenc pápa szavaival üzente a döntéshozóknak: a kormány tétlenségével, a klímát és az élővilágot pusztító gazdasági rendszer támogatásával a magyar emberek jövőjét ássa alá. Ennek része a kormány tegnapi döntése, amellyel visszavonta az egyszer használatos műanyagok tilalmáról szóló saját törvényjavaslatát. A Greenpeace a biológiai sokféleség világnapjához és egyúttal a magyar természet napjához közeledve azt várja a magyar kormánytól: állítsa végre vissza Magyarországon a környezet- és természetvédelmi minisztériumot, biztosítsa független természetvédelmi hatóságokkal hazánk természeti értékeinek megóvását, és legyen első az utolsókból: csatlakozzon a klíma és élővilág megőrzéséért fellépő európai államokhoz.

A kormány klímavédelem szempontjából is rendkívül gyenge februári akciótervéből eddig nem sok lépés valósult meg, amellett, hogy a kezdetektől teljesen hiányzik belőle magyar természeti értékeink megóvása. Az eddig bejelentett, koronavírus-járvány utáni mentőcsomagokból az derül ki, hogy a kormány ott akarja folytatni, ahol a járvány előtt abbahagyta. Ahelyett, hogy egy olyan új pályára állítaná az országot, amely biztosítja a természet- és a környezetvédelem elsődlegességét, és ezáltal az emberek védelmét. Ezt bizonyítja tegnapi döntése is – az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló törvényjavaslat visszavonása – amely változatlanul a gazdasági érdekeket helyezi a természet megmentésének szempontjai elé.

Teszi ezt aközben, hogy a természet pusztulása a pazarló, szennyező termelési és fogyasztási rendszereink következtében soha nem látott méreteket öltött. Ha nem történik minden ágazatot érintő alapvető átalakítás, a néhány évtizeden belül bekövetkező ökológiai katasztrófa már civilizációnk fennmaradását veszélyezteti.

(Greenpeace)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A természet soha nem bocsát meg". Mi sem fogunk nektek, rohadék bolsevikzöldek.

Ez a külföldnek szól. A magyarok leszarják grínpísz nevű bolsevik agitpropszervezetet.

Nem Orbánnak üzentek, hanem a gazdiknak. Ha Orbánnak üzentek
volna, akkor azt magyarul tették volna.

A külföldi sajtó nem értené, pedig nekik csinálják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés