Holnap bejelenti a kormány az olcsó elektromos autók nagyobb támogatását

2020. május 19. 10:29
Az olcsóbb modellek megvételéhez nagyobb összegű támogatást lehet majd igényelni.

Holnap fontos bejelentést tesz a kormány az elektromobilitás ösztönzésével, a környezetkímélő elektromos autózás támogatásával kapcsolatban – számol be a Portfolio. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtómeghívójából ugyanis kiderült: a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében a kormány megújítja és kiterjeszti az elektromobilitás ösztönzési rendszerét, megteremti annak lehetőségét, hogy a kis és olcsó járművek nagyobb támogatást kapjanak.

A magyar kormány már 2016 óta támogatja az elektromos autók vásárlását annak érdekében, hogy elősegítse a környezetbarát technológia minél gyorsabb hazai elterjedését és közelebb kerüljön az elektromobilitás területén kitűzött céljaihoz.

A program több szempontból is sikeres volt, ugyanakkor a kiírt pályázatot sok kritika is érte. Voltak, akik eleve nem örültek annak, hogy magát az elektromos autózást támogatja a kormány, míg mások azt kifogásolták, hogy a támogatott járművek felső vételárát bruttó 20 millió forintban határozták meg, így sok esetben a tehetősebb emberek nyerhettek plusz pénzt prémium elektromos járművük megvásárlásához. Vélhetően utóbbi kritikák is fontos szerepet játszottak abban, hogy Orbán Viktor februári évértékelőjében kijelentette: „Olcsó elektromos autók megjelenését és használatát támogatja a kormány, hogy az ne csak a gazdagok kiváltsága legyen.”

Természetesen ezt követően azonnal elindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire is gondolhatott a miniszterelnök. Iránymutatást Palkovics László néhány nappal későbbi bejelentése adott:

Az innovációs és technológiai miniszter ezzel megerősítette, hogy a kormány a jövőben is támogatni fogja pénzügyi eszközökkel az elektromos autók vásárlását és egyértelművé vált az is, hogy az olcsóbb modellek megvételéhez nagyobb összegű támogatást lehet majd igényelni.

(Portfolio)

(Fotó: MTI)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

lölő ehhez is ért?
Aszta!

Istók2 2020. május 19. 11:04
21
@nick89
A lölőzés kezd ciki lenni. Most olvadt bele a bankja Vidáéba, és Vida lett a góré.

KEKEKE!
KURVA JÓ!
A GÁZSZERELŐNEK BANKJA IS VAN?

Persze hogy van, MKB, adott is vagy 1 milliárd forintot a járványra. Mi van, csíra, zavar, hogy végre magyar kézben van a magyar tulajdon, nem külföldre viszik a tőkét, hanem itthon adóznak belőle? Engem nem zavar, akkor se tudna, ha ellenzéki lennék, mert a saját tárcámban túrkálok, nem máséban.

ha a sajátjában turkálna csak, az egész jó lenne.
De lölő az egyetlen gázszerelő, akinek bankjai, szállodái, termőföldjei , trafikjai lettek ripsz-ropsz.
Nem kell hülyének nézni minket, na!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés