Aki magyar, velünk bunkóz

2020. május 19. 10:48

Dési János
Klubrádió
Apartheid a fiúk álma. Meg hogy legyen ellenség, akit gyűlölni lehet.

„Zsidó vagyok, migráns vagyok, cigány vagyok, filozófus vagyok, meleg vagyok, nő vagyok, szemüveges vagyok, liberális vagyok, nem vágok disznót vagyok, biciklista vagyok. De mindez nem érdekes, mert mindenki valaki. És nem mindenki lehet bennszülött fajmagyar. Már csak azért sem, mert a régi vicc poénja szerint: ilyen állat nincs. De ha mégis van ilyen állat és az éppen én lennék, akkor amilyen az én formám, a fajmagyar, heteroszexuális, keresztyén falusi férfiak csoportjában nyilván a kellemetlenül lábszagú fajmagyarok alcsoportjába tartoznék. Szóval, így sem lenne könnyű.

Ha cigány vagy, nem járhatsz rendes iskolába, nem tanulhatsz tovább – és a polgári közmegegyezés szerint ez így normális. És különben is, te erőszakos vagy, magadnak keresed a bajt. Így jártál. Nyomorult vagy, az is maradsz – és még meg is alázunk, mert a lecsúszástól félő középosztályiak egy része szereti, ha a nevében aláznak, ha megmutathatja fensőbbségét. Börtönt akar, néha cukros kínzással álmodik. Börtönt. Persze nem mindegy, a rács melyik oldalán állunk. Hiszen ez csak nézőpont kérdése – jegyezte meg az egyszeri majom is az állatkertben. Ráadásul a börtönőr is a börtönben van. Erre vágyunk?

Értem, hogy nem lehet szisszenni minden rasszista, aljas célzásra, mondatra, amely mostanában elhangzik a legfelsőbb köröktől kezdve. Mert akkor fél nap csak sziszegnénk. De ez a mostani megjegyzés bátran megállna a helyét a '40-es évek első felének Magyarországán is. És annak sem lett jó vége. Apartheid a fiúk álma. Meg hogy legyen ellenség, akit gyűlölni lehet és egyelőre még csak virtuálisan kardélre hányni. Bár, ha egy hadsereg fejlesztésbe fogó zsebdiktátor mond ilyeneket, abból még nagyobb baj is lehet. Nem rémhír ez – terjesszétek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gusztustalan írás.

Közben Kína háborút indított a világ ellen az új biológiai fegyverével...
Nem zavar?

Egyetértünk. Szokásukhoz híven nem bontották ki az igazság minden részletét.

János!

Kár túltolni a biciklit, a Klubrádióban a Bolgár-Szénási-Rangos-Dési kvartettet képtelenség meghaladni a napi gyűlöletkeltésben, pontosabban a magyarellenesség , a tudatos antiszemitizmus szításában. Az egyik zöld témájú műsorban parlagfű volt a téma, s az, hogy egy Ausztráliában élő rovar jelenthet megoldást Európában erre a problémára. Igaz, a műsorvezető, aki nem te voltál, felismerte e bogárban az invazív faj veszélyét, de e rovar kapcsán is gyorsan eljutott a felcsúti stadionhoz. Nevetségesek is vagytok.

Amit a cigányokról írsz, az meg a valóság ismeretének teljes hiányát, a belpesti korlátoltságodat tükrözi, s ebben is csak az uszítás lehetőségét ragadod meg. A fajkérdés feszegetése meg az emberként is nagyszerű, személyes példaképemnek tekintett, a haláltábort is megjárt László Károly egykori, még Svájcban tett azon mondása jut az eszembe, hogy: "Van zsidó nácizmus is."

A szégyene vagy a többségi, józan gondolkodású magyar-zsidó, vagy zsidó-magyar értelmiségnek, embereknek.

A leggyomorforgatóbb az egészben az, hogy közben cigányozzák Orbánt. Amúgy polkorrekt módon.

Ott van a pécsi gimi:

Gandhi Gimnázium
A pécsi Gandhi Gimnázium és Kollégium Magyarország és egyben Európa első roma nemzetiségi, érettségit adó intézménye, melyet a Gandhi Alapítvány 1994-ben létesített. Alapítását az a nagyon fontos cél vezérelte, hogy „középtávon kinevelődjék egy népéhez kötődő jelentős számú roma értelmiségi réteg, amely képes újjászervezni a széthullott cigány közösségeket.

"Ha cigány vagy, nem járhatsz rendes iskolába, nem tanulhatsz tovább – és a polgári közmegegyezés szerint ez így normális. És különben is, te erőszakos vagy, magadnak keresed a bajt."

Ez tűpontos? A kifacsart valóság lenne tűpontos? A cigány járhat iskolába, tovább is tanulhat. De nem teremthet az iskolában olyan helyzetet, ami gátolja a közösség érdekét, a normális tanmenetet. Nem terrorizálhatja a többieket, a szülő nem mehet be megverni a tanárt, mert az rendre utasítja a gyerekét. Ha ezt teszi akkor valóban, a gyerek is, a szülő is magának kereste a bajt. A szülő már azzal magának és a gyereknek keresi a bajt, ha elnézi, hogy a gyereke nyolcadikos korára nem tud olvasni. Csak rajta nem kérik számon a gyámügy részéről a kiskorú ilyen jellegű veszélyeztetését, ahogyan azt másokon, ennél enyhébb esetben számon kérik. Helyette 100 milliós jutalomban részesítik a családot, mert a gyerek sikeresen megoldotta, hogy a normális többség kénytelen legyen máshová vinni a gyerekét, a szülő pedig sikerre vitte azt, hogy a gyereke ugyanolyan tanulatlan és igénytelen legyen mint ő. A jogvédők pedig pampoghatnak a cigányság integrációjáról a cigányság abban való részvétele nélkül.

Én még emlékszem, amikor a Huszár telepi anyukák elmondták, hogy ez nekik milyen jó, nem kell a gyereket egy távolabbi iskolába vinni, itt jobb a közösség, a jogvédők pedig látva, hogy kicsúszik alóluk a talaj, csak hajtogatták a szegregációt. Olyanok mint egykor a kommunisták, felszabadítalak, ha belepusztulsz is.

Szándékosan félremagyarázza, mert gondolom, egyébként érti, hogy a külföldről pénzelt ngo-król szólt az a beszéd.

Nevetséges vagy, ahogyan tolod ezt a propagandát. Elolvastad, amit írtam?

A közösséget zaklatók önvédelemből való elkülönítése, akárcsak a bűnözőknek a társadalomtól való elkülönítése, szegregáció lenne? A közösségnek miért kell eltűrni azt, hogy egy kisebbség terrorizálja? Mit szólnál mindehhez, ha érintett lennél, hagynád, hogy a gyereked a folyton megzavart, így lezüllesztett színvonalú oktatás miatt tudatlanabb legyen? Egyenlőséget szajkóznál neki, ha az elszenvedett iskolai terroról panaszkodna?

A gyöngyöspatai ítélet lehet törvényes, de nem oldott meg semmit. Elmagyarázta valaki a cigányoknak, hogy az iskolában így nem lehet viselkedni? Nem magyarázta el, sőt megjutalmazta őket, amiből számukra az következik, hogy ezt így kell, így érdemes folytatni. Bűnözőnek kell lenni, akár tanárt is meg lehet verni, mert még a börtönben ülve is lehet némi pénzt szakítani. Egy bírósági ítéletnek a helyzet rendezése szempontjából is előremutatónak kéne lenni. Ez lehetett volna a természetbeni kártérítés, de ezt nem akarták, tehát a helyzet konzerválása volt a cél.

Gyurcsány elszólta magát, jogosan megkeresett pénznek nevezte a 100 milliót. Kinyilvánítva, hogy ő a destruktív magatartást pénzkeresetnek tartja. Szinte biztatja ezzel a cigányokat, hogy csak így tovább! Végül is megértem, az ő milliárdjai is egyfajta destruktivításból, a 90-es évek rablóprivatizációjából származnak.

Egyetértünk. Nem kicsit rasszista írás.
Egyébként meg liberálfasiszta.

Csatlakozom. Eddig magamtól egyet sem olvastam, de mostantól, ha elém rakják, akkor sem.
Hogy lehetne kiikszelni? :-)

Ezt az írást egyetemi oktatóanyagként lehetne felhasználni.
Mint a szalmabáb érvelés mintapéldáját.

Na, Dési elvtárs is előkerült a süllyesztőből.

Ez totál hülye. Az meg ijesztő, h. nyilván van tábora. Szerintem provokál.

A fölemelkedett, tanult, az évszázadok alatt kialakult, mindnyájunkra vonatkozó normák szerint viselkedő cigánynak a többségi társadalom hálás, teljesítményét elismeri, mert tudja, h. neki nehezebb volt. Mindenki tanulhat, sőt, tovább tanulhat. Aki nem tud, mert NEM akar beilleszkedni, azzal már miért kéne a többieknek elkínlódni az iskolában töltött több, mint fél életüket? Kínlódjanak magukban.

Ennek a pacáknak milyen lenne, ha a szerkesztőségi szobácskáját kéne olyannal megosztani, aki...

Ki is kezdte a politikai gyűlöletet?
Idézek Alexander N. Yakovlev, A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-Oroszországban), Yale University Press, 2002 című könyvéből:

A bolsevizmus nem menekülhet annak a felelőssége alól, hogy olyan diktatúrát alapított, mely az egyén elleni gyűlöletre épült. Bűnös tevékenysége eredményeként több, mint 60 millió embert megsemmisítettek. A bolsevizmus, mint fajtársa és előfutára a fasizmusnak, a főszereplőjévé vált a saját népei elleni emberirtásnak. (236.old.)

Kommunista tanítás (az eszme szép elv vallóinak):
A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget.- fogalmazta Ernesto Che Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.

Neki papírja van róla, hogy írhat ilyeneket: 2003-ban kapta meg a Radnóti Miklós antirasszista díjat. Hogy kitől, gőzöm sincs, hogy miért az nem kérdés...

Mi vagyunk a bennszülöttek, az ngo-k a külföldről pénzeltek. Nem a bennszülöttek érdekeit képviselik

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés