Érettségi előtt a Városháza

2020. május 18. 8:03

Somfai Péter
168 Óra
Az árkok maradtak, sőt, mélyültek, szaporodtak: ellenzékiek, migránsok, Soros, Brüsszel diplomatái, börtönlakók, cigányok…

„Verhetetlenek vagyunk árokásásban. Nem ismerek a környéken még egy olyan országot, ahol a mienkhez hasonló módszerességgel keresnének újabb és újabb forrást valamilyen társadalmi konfliktus kreálására. Amióta a jelenlegi miniszterelnök vette kezébe a sorsunkat, azóta sikerült soha nem látott tökélyre fejlesztenie a társadalmi feszültségeket. Korábban Medgyessy Péter a maga naiv módján még tett néhány halvány kísérletet a társadalmi ellentétek elsimítására, de aztán belátta, hogy meddő próbálkozás. Az árkok maradtak, sőt, mélyültek, szaporodtak: ellenzékiek, migránsok, Soros, Brüsszel diplomatái, börtönlakók, cigányok… Felsorolni is hosszú.

A főváros vezetői is egy árok másik oldalára kerültek, amiért a tavaly őszi választásokon a budapestiek többsége nem a fideszes jelöltek neve mellé húzta be az ikszet. A kormány emberei szinte mindennap találnak okot, alkalmat, hogy beleverjék valamibe az orrukat, mondván, majd megtanítják, ki az úr ebben az országban.

Most mégis attól tartok, a Városháza is beszállt a társadalmi konfliktusok teremtésébe azzal az elképzeléssel, amelyet a megerősödött kerékpároslobbi nyomására jelentettek be: a jövő évtől átalakítják a budapesti forgalmat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés