LMP: versenyhátrányt jelenthet a gazdaság zöldítésének elmaradása

2020. május 17. 11:41
Schmuck Erzsébet szerint az ország nem csak környezeti károkat szenvedhet, hanem euró milliárdokat is veszíthet, ha elmarad az új, tiszta, klímabarát gazdasági szerkezet kialakítása.

Az LMP szerint súlyos versenyhátrányba kerülhet Magyarország, amennyiben a kormány nem zöldíti ki a gazdaságot – mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Schmuck Erzsébet kifejtette, az ország nem csak környezeti károkat szenvedhet, hanem euró milliárdokat is veszíthet, ha elmarad az új, tiszta, klímabarát gazdasági szerkezet kialakítása.

Hangsúlyozta, az Európai Parlament a közelmúltban 2000 milliárd eurós, zöld alapokon nyugvó gazdaságélénkítő csomagról döntött, amelyben kiemelt szerepet kap a fenntartható közlekedés, a megújuló energiaforrások, a kutatás-fejlesztés és a körkörös gazdaság támogatása.

Az LMP társelnöke szerint a magyar emberek érdeke is, hogy egy új gazdasági modell váltsa a „szennyező gazdaságot”, a Fidesz azonban nem hajlandó ezt elfogadni, mert akkor kiderülne például, hogy a megújuló energiaforrásokra adott uniós források feleslegessé teszik a paksi atomerőmű-bővítést.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,az Európai Parlament a közelmúltban 2000 milliárd eurós, zöld alapokon nyugvó gazdaságélénkítő csomagról döntött,,

Hamis állítás.

Az EP nem döntött, hanem állást foglalt, javasolt. A döntés a Bizottságnál van.

A javaslat, állásfoglalás: Az Európai Parlament (EP) állásfoglalást fogadott el az új uniós hétéves pénzügyi keretről (MFF), valamint arról, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk kiegyensúlyozására egy legalább 2000 milliárd eurós helyreállítási csomagra van szükség.

Mi az az LMP?

Válaszok:
hátakkor | 2020. május 17. 17:59

Az LMP zöldesítés jelentős versenyhátrányt okoz. Főleg ha hozzáadjuk a soha le nem járó kötvénykibocsátási terveket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés