Orbán Viktor gyáva

2020. május 13. 11:32

Donáth Anna
Facebook
Úgy tűnik, a felhatalmazási törvényt már nem meri, nem tudja a miniszterelnök személyesen védelmezni.

„A magyar jogállamiságról, külön is az úgynevezett felhatalmazási törvényről fogunk vitázni az Európai Parlament holnapi ülésén. Orbán Viktor tíz éve rombolja a jogállamot. Ezzel a törvénnyel pedig megteremtette egy rendeleti kormányzás lehetőségét is, teljhatalmat szavaztatva magának. Márpedig ez pont olyan önkény, ami ellen az Európai Unió létrejött.

Az orbáni bátorság azonban most belföldre korlátozódik. Csak az állami rádió mikrofonállványával »beszélgetve«, saját propagandáján keresztül, megjátszott kórházi jelenetekkel üzen. Innen kiáltozik a miniszterelnök Brüsszel irányába. Pedig David Sassoli, az Európai Parlament elnöke már megüzente: várják Orbán Viktort is a vitán.

Hiszen ez a szokás, így történt ez a médiatörvény, az alaptörvény és a Sargentini-jelentés vitájában is. Úgy tűnik, a felhatalmazási törvényt már nem meri, nem tudja a miniszterelnök személyesen védelmezni. Orbán Viktor gyáva. Tudja, hogy pontosan a felhatalmazási törvényhez vezető út, a jogállam következetes lebontása miatt indult a 7. cikk szerinti eljárás. Tudja, hogy a következő uniós költségvetésben nyoma lesz annak, amit az EU-forrásokat felhasználva az európai értékekkel művelt.

A magángépekkel türk rokonokhoz, baráti diktátorokhoz repkedő, kórházakban turistaként tébláboló miniszterelnök valamiért pont a legfontosabb vitára nem indul el. Nem mer. Orbán Viktor gyáván viselkedik. Ha így van, megvitatjuk nélküle – és majd emlékszünk erre, amikor legközelebb a sorsáról szavazhatunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 201 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem Orbán, hanem a nemzet sorsáról szoktunk szavazni. Ez még egy ideig garantálja azt, hogy a tisztelt szerzőhöz hasonló alakulatok ne kerüljenek hatalomra.

Egyébként meg az illetékes miniszter menne, csak nem akarnak neki szót adni. Pedig az ellenoldalt - ahol a Momentum is érdekelt - egy államtitkár képviselheti...

Már az elején hazudott, az EU-ban nemcsak Magyarországon lehet vészhelyzeti törvényeket rendeleti úton meghozni.
Innentől az egész mondanivalóját le lehet húzni a vécén, üres kampányolás.

A ringyó anyja, ő lehet, hogy gyáva volt, mikor ezt a szartarisznyát világra aszta.

Annácskának és neked is is elmondom, hogy művelődjetek egy keveset, mert hivatásszerűen beszéltek butaságokat:

A miniszterelnöknek sok más feladata van, nem biztos, hogy neki kéne elmondani azt, amit a téma szakmai referense sokkal jobban ismer. Ez minden más esetben is így van, a gazdaságban, az iparban szűken vett szakmai kérdésekben az illetékes, a témával közvetlenül foglalkozó munkatársra bízzák az ismertetést.

Az EP hülye, félművelt képviselőit láthattuk azokon a meghallgatásokon, amelyet a tévé is közvetített. Felkészületlen, sablonokat mantrázó, szerepelni vágyó felszólalókat láthattunk. Varga Judit a helyzetből adódóan, a kérdés részleteit is nézve, nyilvánvalóan felkészültebb, mint Orbán, és jobb válaszokat fog adni. Ezt szeretnék Brüsszelben elkerülni. Varga Judit képes röhejessé tenni a valóban röhejes EP-t.

Annácskának, meg másik hozzászólónak megírtam 12:53-nál, de neked is szólhat.

Türk rokon, diktátor szlogenekkel Te is csak az antiszemitizmust szítod, s dokumentálod Soros zsoldosi mivoltodat.
Figyelmedbe ajánlom Babits gondolatait: " Mi a feladata századunkban az írástudóknak, a szellem emberének, az értelmiséginek? Szétnéz maga körül a világban, s keserűen tapasztalja: az írástudók valaha az igazság szószólói voltak, népük, hazájuk, szűkebb közösségük szellemi papjai, nemzetek lelkiismeretének ébren tartói, ám a XX.század elüzletiesedett világában egyre inkább kisszerű célok, hatalomra törekvő csoportok, kétes vállalkozásoknak ügynökeivé alacsonyodtak..."

Anna, te nem nem felelsz meg az értelmiségi fogalmának, írni-olvasni tudsz, de nem érted a körülötted lévő világot, nincsenek gyökereid, ezért könnyű Téged megvásárolni.

Na látod, mondtam, hogy vitaképtelen hülyék vagytok, és még írásba is adod?

Jó a humorod, de látszik, hogy kínodban humorizálsz.

Donáth a gyáva, hiszen az illetékes magyar kormánytagot nem engedik felszólalni. Donáthnak - ha valóban "demokrata"- kutya kötelessége lenne szót emelni ez ellen.

Apjaként érthető a véleményed.

Ha sokat várnak, megkaphatják miniszeterelnökként is.

Gyáva az, aki hatalmával visszaélve nőket molesztál. Emlékezet kiesés esete forog fenn?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés