Kocsis: Pikó elkótyavetyélte Józsefváros támogatását

2020. május 13. 18:06
A frakcióvezető szerint Pikó ugyanúgy hárít, mint ahogyan Karácsony a Pesti úti idősotthon ügyében.

„Elkótyavetyélte” Józsefváros támogatását Pikó András, a kerület „álcivil” polgármestere – mondta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a VIII. kerület országgyűlési képviselője szerdán az MTI-hez is eljuttatott videonyilatkozatában. Kocsis Máté szerint Pikó András csúsztat, hergeli az embereket, tényeket hallgat el a VIII. kerület egymilliárd forintos kormányzati támogatásával kapcsolatban.

A frakcióvezető kifejtette, a kormány a koronavírus magyarországi megjelenése után létrehozta a járvány elleni védekezési alapot és a gazdasági alapot, a közös teherviselésben pedig a multiknak, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak is részt kellett venniük: a kiadások 95 százalékát a kormány a saját költségvetéséből fedezi, a maradék 5 százalékot a többiek. Hangsúlyozta, hogy a kabinet a fel nem használt önkormányzati támogatásokat csoportosította át a járvány elleni védekezési alapba.

Pikó hazudott

Így Pikó András valótlanságot állított, amikor elvonásról beszélt, sőt a polgármester „helyi propagandalapja” odáig is „elmerészkedett”, hogy a VIII. kerületnek be kell fizetnie egymilliárd forintot – mondta Kocsis Máté, kijelentve: Józsefvárosnak nem kell semmilyen egymilliárdot befizetnie, ugyanis ez a pénz sosem volt a kerületnél. A frakcióvezető megjegyezte, a szóban forgó pénzt még ő lobbizta ki tavaly Sára Botond – korábbi fideszes polgármester – programjaira.

Arról is beszámolt, hogy az ügyben levélben fordult a Belügyminisztériumhoz, a tárca válaszából pedig az derült ki: Pikó András sem februárban, sem márciusban – vagyis még a járvány előtt – nem hívta le ezt a pénzt a kormánytól, pedig megtehette volna. Megjegyezte, Pikó András tavaly július óta tudott erről az összegről, de megválasztása után egy lépést sem tett, hogy előkészítse a szükséges döntéseket, a kerület idei költségvetésébe bele sem írta a támogatást.

„Áprilisban ő már tudott mindenről, majd azt a kiutat választotta ebből a helyzetből, hogy elkezdett másokat hibáztatni, az áldozat pedig természetesen ő” – mondta Kocsis Máté, úgy összegezve: „én kilobbiztam ezt a pénzt, megkaptuk,

Pikó András pedig elkótyavetyélte, és most még ő van felháborodva

(...), folyamatosan támad, holott semmi más nem derült ki, csak az, hogy nagy rá a polgármesteri kabát”.

Szavai szerint „Pikó a saját alkalmatlanságát, sorozatos mulasztásait akarja leplezni az állandó kocsismátézással, és azt, hogy egy balfácán, aki képtelen a kerületet sikeresen vezetni”. Hozzátette, ez a „szokásos recept” a baloldalon, Karácsony Gergely főpolgármester ugyanígy viselkedett a koronavírus-járvány által leginkább sújtott Pesti úti idősotthon ügyében: „felelősséget nem viselnek, de mindig mást okolnak”.

(MTI)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hallgattassék meg a másik fél is.
A (megfelelő jelző helyett inkább kisbetűvel:) kocsis máté
által - nem először - megrágalmazott Pikó András véleménye az ügyről:
https://jozsefvaros.hu/hir/749..Személyeskedéssel, sértegetéssel,
csak a vitabéli saját gyöngeségedet bizonyítod.

Személyeskedéssel, sértegetéssel csak a vitabéli saját gyöngeségedet bizonyítod.
Személyeskedéssel, sértegetéssel nem gyógyíthatod
a más cikkek alatti vitákban elszenvedett égési sérüléseidet.
(Lásd például: influenza-adatok, 41 tanácsadó, vagy a Gréta személyi száma témákat)

Azért sokat elárul rólad,
hogy te már a regisztráláskor sem voltál képes a választott álnevedet helyesen leírni...
(:-))))))))))))))))))))))))))))

Az állításod bizonyítottan hamis, kismadár.

Nesze forrás:
"A nyilvánosságban az elmúlt napokban megjelent állítások, melyek szerint a Józsefvárosi Önkormányzat a 2020. évi központi költségvetésében őt érintő támogatások ügyében ne fordult volna a központi kormányzathoz, tévesek és félrevezetőek.
A nyilvánosság pontos tájékoztatása érdekben KÖZZÉTESSZÜK azt a 2020. január 27-én kelt polgármesteri levelet a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára részére, melyben a fejlesztésekhez kapcsolódó támogatói okirat kiadását igényli az Önkormányzat. Kérjük a témában megszólalókat, hogy törekedjenek a jövőben a tényszerű tájékoztatásra."
https://jozsefvaros.hu/hir/750..

(Merthogy az a "lehívás" sem úgy megy, hogy az illetékes önkormányzat egyszerűen csak elkéri a pénzt.
Feltétele, hogy közölt levélben kért "támogatói okiratot" megkapják a Belügyminisztériumtól.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés