Bősz Anett kritizálja, párja kihasználja az új kormányrendeletet

2020. május 12. 19:53
Bősz Anett párjának „takargatnivalója” van?

Bősz Anett (DK) arról érdeklődött a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, miért nőtt egy kormányrendelet alapján 15-ről 45 napra a közérdekű adatigénylések teljesítésének ideje, valamint emlékeztetett, ez az egyik utolsó lehetőség arra, hogy a nyilvánosság visszás ügyekben is megismerhesse a valóságot.

Ez a rendelet azt mutatja, hogy önöknek takargatnivalójuk van

– jelentette ki Bősz Anett, azt kérdezve, mitől fél a kormány.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában elmondta: a hivatkozott kormányrendelet csak akkor ad lehetőséget a korábbinál hosszabb határidőre, ha a kérés teljesítése veszélyeztetné a koronavírus-járvány elleni védekezést.

A Miniszterelnökség válasza azonban nem győzte meg az ellenzéki képviselőt, aki viszonválaszában úgy fogalmazott: jelenleg „mindenfajta jogszabálytól el lehet térni a veszélyhelyzet alatt”, ami gumiszabályok megalkotását, alkalmazását teszi lehetővé.

Amennyiben azonban Bősz Anettnek igaza van, felmerül a kérdés:

Bősz Anett párjának takargatnivalója van-e?

Hiszen Csőzik László (Érd ellenzéki polgármestere, valamint Bősz Anett párja) éppen a képviselő asszony által vitatott kormányrendeletre hivatkozva értesített arról egy kormánypárti önkormányzati képviselőt, hogy közérdekű adatigénylésére – eltérve a törvényben meghatározott 15 naptól, valamint élve a párja által kifogásolt kormányrendelettel (a szerk.) – csak 45 napon belül tesz eleget.

Ha pedig így tesz, akkor adódik a kérdés, hogy Csőzik Lászlónak is „takargatnivalója van”, vagy Érd polgármestere és a kormány sem takargat semmit, szimplán egyetértenek abban, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt „méltányolható a hosszabb határidő az emberéletet mentő intézmények esetében”.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy csapatban játszanak... Csőzik ugye az SZDSZ-ben kezdte, aztán MSZP-s jelölt volt... Bősz a Fodor-pártból ugrott át a DK-frakcióba... (érdekes, mindketten értenek hozzá, hogyan kell az éppen kurrens gazdatestre rátapadni...). Most meg már úgyis egy az összellenzéki összmassza.

Na de: melyikük lesz az 1. szülő és melyikük a 2. szülő?
:)))))))))))))

Sosem tanulnak.

Mégis mit vártak egy feketeöves MSZP-SZDSZ-es potentáttól?

Mondjuk ez jogos. Eléggé formai válasznak tűnik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés