Bejött Orbán számítása

2020. május 12. 7:42

Bita Dániel
24.hu
Orbánnak lottóznia kéne, vagy a szavaihoz igazítják a statisztikát?

„Május 3. óta bő egy hét telt el, véglegeset természetesen nem lehet mondani a járvány hazai alakulásáról. Azóta beindult a tömeges, reprezentatív tesztelés, amelynek részeredményeiről ma számolnak be sajtótájékoztatón az orvosi egyetemek. De egyelőre az látszik, hogy az elmúlt hét nap alatt mindössze egyszer nőtt az aktív fertőzöttek száma (azaz regisztráltak több új esetet, mint ahányan meggyógyultak vagy meghaltak), akkor is csak néhánnyal. Magyarán a napi mintavételek számának 4-5 ezerre emelése sem eredményez több pozitív tesztet.

Egy furcsaságot azért a fenti ábrán felfedezhetünk: a május 4-én hajnalban nyilvánosságra hozott adatok szerint előző nap hivatalosan mindössze egy beteg gyógyult ki a koronavírusból, míg a következő nap 79, így hirtelen 62-vel csökkent az aktív esetek száma az előző napi csúcshoz képest. Ám ha kisebb kozmetikázás történhetett is az adatközlésben, jelenleg valóban úgy fest, hogy május első napjaiban sokan felgyógyultak a betegségből, miközben a napi új esetek száma egy hete stabilan nem haladja meg az ötvenet. Természetesen a kijárási korlátozások megszűnésével ez is változhat, ám egyhetes távlatban ennek a jelei sem mutatkoznak, a vírus jóformán csak zárt közösségekben (szociális intézményekben, kórházakban) terjed.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan komoly csapat dolgozik a járvány elleni védekezésben, hogy a ballib és médiája el sem tudja képzelni, hiszen nem vesznek részt benne, csak a pályán kívülről ellendrukkerkednek.

Persze, hogy nem. Egy "európai demokrata" nem is feltételezheti, hogy a kormány körül szakértelem lehet, esetleg felkészülés és komoly munka.

Egyetértünk. A legjobb kezekben van az ország irányítása.

Igaz. Jobb lett volna egy "európai demokrata" válságkezelés. Némi kórházbezárással, megszorításokkal, a "rászorulóknak" segílykével, meg egy kis IMF - Világbank hitellel. Fűszernek pedig egy kis nem lesz gázáremelés. Esetleg egy elhalasztott érettségi desszert gyanánt.

Pedig pár napja Falus professzor hogy megmondta, hogy lárifári orbén nem tudja mint beszél, és ha 3-án azonnal nem csökkennek a megbetegedési adatok, Orbán megbukott, kész, annyi. Most meg lehet kihátrálni ebből a szövegből. Is.

Nagyon komoly problémát boncolgat a poszter. Ha a számok nem
simulnának az előrejelzésekhez, sokkal kevesebb fertőzött és halott
lenne.

Amikor a poros sarokban megtalálta az orvosi papírjait, azt mondta, brüsszelben fog önkénteskedni.
Ott valamiért nem kellett.

Ehhez képest rendkívül fensőbbségesek és kioktatók. Abban viszont van tapasztalatuk...

Orvosok, virológusok, matematikusok, informatikusok, járványügyi szakértők, infektológusok....
Tehát komoly meló van amögött, amit mond az operatív törzs és a kormány.

Nem gondolom, hogy ennyire korlátolt felfogásúak, inkább az lehet, hogy még saját maguknak is elvakultan hazudnak.

Mit is akartál mondani?

:))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés