Bajkai István: Jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában

2020. május 12. 15:30
A politikus a Heti TV vendége volt.

Mint ismeretes, Klaus Iohannis román államelnök április végén olyan vádakkal illette az ellenzéki szociáldemokratákat, hogy odaadnák Erdélyt a magyaroknak. Mindezt annak kapcsán sikerült megfogalmaznia, hogy április 28-án a román alsóházon átment egy, az RMDSZ által benyújtott, Székelyföldnek autonómiát előirányzó tervezet. Ennek oka az volt, hogy a rendkívüli állapot miatt a bukaresti törvényhozás nem tudta időben napirendre tűzni a kérdést, így a törvények értelmében az 45 nap után automatikusan átkerült a felsőházba, a szenátus elé.

Az autonómiatervezet törvénnyé válását persze egy percig sem „fenyegette” veszély, a szenátus már másnap, április 29-én leszavazta azt. Sőt, pár nappal később még egy 16 éve beterjesztett tervezetet is előszedtek, hogy demonstratív módon azt is leszavazhassák.

Többek között ezen események kapcsán is jelentette ki Bajkai István, hogy jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában. A fideszes politikus a Heti TV Pirkadat című műsorában mondta mindezt, hozzátéve hogy „jelentős sérelmek érik a magyarokat Romániában, de Kárpátalját is lehetne említeni”.

Szerinte  „az Európai Unió egyszerűen érzéketlen a magyarokkal szembeni jogsértések kapcsán”, és az emberi jogi kártyát is csak akkor húzzák elő, ha valaki ellen politikai hadjáratot szeretnének indítani.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

racerboy 2020. május 12. 17:32
Sajnos, és ez nekünk is sokba kerül, mindenkinek, aki az ország területén élt.
És él.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés