Sok sikert kívánt Kim Dzsong Un Putyinnak

2020. május 9. 7:53
Kim őszintén reméli, hogy Oroszország – erős állam lévén – diadalmaskodni fog ismét, ezúttal a koronavírus felett.

Levélben köszöntötte Vlagyimir Putyin orosz elnököt a II. világháború európai lezárásának 75. évfordulóján Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, aki egyben sikert kívánt Oroszországnak a koronavírus elleni küzdelemhez. Erről a KCNA phenjani állami hírügynökség számolt be szombaton. Az üzenetben Kim őszintén kívánta, Oroszország diadalmaskodjon egy erős állam megteremtésében azzal is, hogy megőrzi a háborús győzelem ünneplésének hagyományát, továbbá hogy megakadályozza a koronavírus terjedését. A két államfő legutóbb 2019. áprilisában találkozott személyesen, akkor Kim egy tradicionális koreai kardot ajándékozott Vlagyimir Putyinnak. 

Egy nappal korábban az észak-koreai vezető személyes üzenetben gratulált Hszi Csin-ping kínai államfőnek abból az alkalomból, hogy országa vezetésével sikereket ért el a páratlan mértékű járvány elleni küzdelemben. Egyes szakértők úgy vélik, Észak-Korea azért fokozta diplomáciai tevékenységét, különösen Kína irányába, mert gazdasági segélyre van szüksége egy olyan időszakban, amikor a világban a Covid-19 járvány miatt lezárultak a határok.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közben Magyarországon tovább dübörög a kínai feketepiac, árulják a kínai szintetikus drogokat és terjed a kínai koronavírus.
A fidesz pedig mélyen bemászott a kínaiak valagába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés