Heiko Maas: Kizárólag Németország felelős a háborúért és a holokausztért

2020. május 9. 9:05
A német külügyminiszter szerint kizárólagosan országát terheli felelősség a II. világháború és annak borzalmaiért.

Publikációt jelentetett meg Heiko Maas német külügyminiszter a Spiegelben, Andreas Wirschinggel, a müncheni Legújabbkori Történelem Intézetének vezetőjével melyben úgy fogalmazott, hogy „aki kétségbe meri vonni Németország kizárólagos felelősségét és más népeket is bűnösnek tart, az az áldozatok emlékét sérti meg”. A Nincs politika történelem nélkül c. cikkben a német külügyminiszter elismeri, hogy a tegnap 75 éves, a náci Németország felett aratott szövetséges győzelem az igazságtalanság legyőzése volt, „egy olyan igazságtalanságé, mely 40 millió ember életét követelte”. Heiko Maas szerint Németországnak hálásnak kell lennie azoknak, akik a nemzetiszocializmus ellen harcoltak. „A háború kezdete nem köthető máshoz, mint a Lengyelország elleni német támadáshoz” – fogalmazott a külügyminiszter. Maas ezzel reagált azoknak a kijelentésére, akik a Molotov-Ribbentrop-paktum aláírásának köszönhetően egyenrangú háborús bűnössé teszik a Szovjetuniót a náci Németországgal. Audronius Ažubalis korábbi litván külügyminiszter nemrég például kezdeményezte, hogy szeptember 17-ét, avagy a Vörös Hadsereg 1939-es Lengyelországba vonulásának napját nevezzék ki a „Szovjetunió Európa elleni agressziójának” napjává.

Maas hozzátette, hogy a közép- és kelet-európai országok más-más érzelmekkel viszonyulnak a május 8-i eseményekhez, hiszen van, ahol a nemzetiszocializmus vége egy másik, külső erő által rájuk erőszakult ideológia diktatúrájának kezdetét jelentette. A német külügyminiszter szerint ahhoz, hogy mindenki felismerje a bűnösök felelősségét és az áldozatok fájdalmát, meg kell tanulnunk éles határt húzni a bűnözők és az áldozatok, valamint a mítoszok, illetve a történelmi tények között.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

igazan?
a tobbi nepek kozul minden kollaboranst fel tetszik menteni? usztasak, hetmanok, csetnyikek, olasz fasisztak, lengyel kapok, vagy mondhatnam epp a francia csendoroket, stb - aldozatok?
nem tudtak ill csak parancsot teljesitettek?

tudja-e hogy ez az erv mar Nurnbergben se valt be?

Akkor most Heiko Maas rehabiltálta Szálasit? Ajjaj, ő a liberális main streem-hez tartozik. Gyorsan át kell irni a történelemkönyveket!

Várom a Jobbik hivatalos állasfoglalását, és Jakab liberális Péter valamint Gyöngyösi ügynök Márton személyes nyilatkozatát.

1. Csak rasszista állítja, hogy a világháború már korábban nem Ázsiában tört ki, így a nácik nem robbanthatták ki eleve.
2. Világháború csak akkor lesz helyi háborúból, ha eszkalálják. Mert ha nem eszkalálják, akkor marad lokális háború, mint annyi ezer a történelem során.
3. Világháború csak világhatalmak csatlakozásával lehetséges, amelyek közé sem Németország sem Lengyelország nem volt sorolható.
4. A brit gyarmatbirodalom, a világ egy negyede, és a francia gyarmatbirodalom, a világ egy hetede, szeptember 3-án, a németek elleni hadüzenettel léptek a német-lengyel lokális háborúba.

Amit írsz, egyhosszú lére eresztett ad hominem érvelési hiba. Az átlag alatti intellektussal rendelkező libsik, azaz a többség eszköze.

És a hadüzenetért ki a felelős?
"Judea Declares War on Germany!" - Daily Express headline, March 24, 1933.
A zsidóság hadat üzen Németországnak. Főcím a Daily Expressben 1933. március 24-én.

És folytatod. :-)

Ez hülye! Mi van a Transznyisztriában legyilkolt zsidókkal? Több százezer áldozat a románok önszorgalmából.

Ő lehet mákgubó, poppy virág stb. nicken írogató, Németországban mosogató fórumtárs. Rá volt jellemző ez a túlfűtött homoerotikus kivetítés.

Hogy is mondta Yitzhak Gruenbaum, volt izraeli belügyminiszter:
"One cow in Palestine is worth more than all the Jews in Europe.[5] "(Wiki)
"Egy tehén ha Palesztínában van, többet ér, mint Európa összes zsidója."

A szövetséges nagyhatalmak együttesen és külön-külön is meg fogják bánni azt a tényt, hogy nem tudtak tenni több elhatározott és több együttes akciót a bolsevista veszély megsemmisítésére, mielőtt az túl erőssé nőtt. (Winston Churchill, 1920. február 14.)

Maga Churchill cáfolja ezt a hazaáruló hülyét:
Churchill az angol alsóházban, 1946. november 2.-án: "We killed the wrong pig." (A rossz disznót vágtuk le.)

Hát igen, Hitler elment a szakadék szélére és lépett még egyet. Ki tudja miért?

Ezért miért nem üzentek hadat a nyugati demokráciák?
A Nagy Terror idején (1936-38) Sztálin agitátorai felkavarták az antiszemita előitéleteket és tetőpontra hozták. Érdekes módon, míg a világ a náci Németország háború előtti zsidóellenes törvénykezésére és a zsidóüldözésekre koncentrált, Sztálin valójában megsemmisített 500,000-600,000 zsidót, a tisztogatások tízmilliós áldozatmennyisége között, a Szovjetunió nemzetiségi arányainál valószínűleg jóval többet.

A népirtás végig folytatódott a 40-es évek alatt, tekintet nélkül arra, hogy a zsidók valójában hithű kommunisták, cionisták vagy teljesen politikamentesek voltak-e. A cionisták egész generációja pusztult el a szovjet börtönökben, táborokban és száműzetésben - írta Dr Julius Margolin, akit különböző koncentrációs táborokban tartottak fogva a Balti és Fehér-tenger régióban 1940-től. Ő mondta továbbá, hogy a külvilágból senki, még a cionista társak sem siettek megmentésükre.
Forrás: Louis Rapoport: Stalins War against the Jews (Sztálin háborúja a zsidók ellen), The Free Press, 1990, 54.old.

X-eld már ki. Francot vitatkozol elmebetegekkel?

Annyiból lényeges egy ilyen nyilatkozat, hogy a magyar vitákban is hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a koncentrációs táborok infrastrukturjáért kizárólag a német állam felelt, tehát konkrétan a tömeggyilkosságot is német nácik követték el. Németországban akadt tízezerszámra kivitelező, akik gondosan együttműködtek a cél érdekében.

Mindezek után jönnek olyan kérdések, hogy a magyar felelősök miért egyeztek bele a deportálásokba.

Bazmeg. És hova a faszomba tűntek 1944 szilveszterére azok az esztergomi zsidók, akik 1943 szilveszterén még esztergomban voltak? És hogy lehet, hogy ugyanilyen rejtélyes eltűnések listáit rakták össze minden vidéki magyar városban? Annyira hülye az, aki Magyarországon elsétál a véletlenül 1944-ben kiürült zsinagógák mellett, és tagadja a Holokausztot. Hogy amerikában akadnak ilyen barmok, az sem vidám tény, de egy fokkal talán érthetőbb.

Nem lenne ez rossz Európának, de NE reménykedjünk, ez lehetetlen. Az AfD képtelen áttörni az üvegplafont. El fog ez így vonszolódni még egy darabig, reménykedjünk, h. legalább itt, a keleti végeken még járhatóak maradnak a nagyjából külön utak. Még ez sem biztos.

Akik a legtöbbet nyerték, azoknak volt érdeke a háború kirobbantása.
Akik az okokat előállították, de facto azok kezdték el a háborút is.
Amely a legtöbbet nyerte, ugyanaz a kör, a New York-i mély állam.
Bármit bűvészkedik ez a szerencsétlen, robotszolga, Maas, Németország a legidiótább hasznos idióta címre pályázhat, nem a háború - EGYEDÜLI - kirobbantójára.

"Kizárólag" meg ez is:
Economic Conditions That Helped Cause World War II
By Matthew Johnston
Updated Apr 1, 2020
Tehát a gazdasági állapotok, amelyek segítettek kiváltani a második világháborút

Ha ez bekövetkezik, az ezer évig tartott volna. Egyeduralom Eurázsia fölött:
Sztálin a lányának: Hej, a németekkel együtt mi legyőzhetetlenek lettünk volna.
Forrás: Svetlana Alliluyeva: Only one year (Csak egy esztendő), Hutchinson, 1969, 369.old.

Figyelj, bazmeg, kőbe vannak vésve. Ha bebizonyítod a 400-ból 5-ről, hogy vígan kakukkolt New Yorkban vagy Tel-Avivban, akkor már le is leplezted a holobizniszt. De érdekes módon egyetlen magadfajta eszetlen sem vállalkozik ilyen történészi munkára.

Te agybeteg vagy bazmeg. Tudod az a helyzet, hogy néhány tízezren viszont visszajöttek Magyarorszgára. És persze mind hazudik arról, hogy a rokonai halottak.

Konkrétan mire gondolsz? Olvastam, de semmi nem ugrik be...

Tessék. Erre én is elkezdtem egy elmebeteggel vitatkozni...

A Holokausztot aláírom, azért tényleg a németek a felelősek. Ami a világháborút illeti - abban azért vastagon benne vannak a Párizs környéki békék győztesei.

Ebben a formában semmiképpen nincs igaza. Ami 1941-ig történt, az az I. világháborút lezáró békék helyrerakása volt. Mindazok felelősek érte, akik az I. vh-t lezárták.

1941 után viszont kibontakozott Hitler agyalágyult fajelmélete, és belebukott. Lehet, hogy nem kellett volna meggyűlöltetni magát az összes szláv néppel Kelet-Európában. Tálcán hozták volna neki Sztálin fejét.

Hubazmeg. Ezt nevezem. Így összefoglalni 780 évnyi magyar történelmet! Komolyan. Érettségi megvolt? Ne légy rá túl büszke...

OK, baromtalanítok: X

OK, simán nem jól olvastál. Kifejezetten az 1944-es évre gondoltam, hiszen előtte nem voltak deportálások. Az nem vitás, hogy voltak 1944-ben a deportálásokért magyar felelősök, akik tudták, mit cselekszenek, csakhát ugye a németek hozták őket helyzetbe...

Vagy vegyük korábbról:
„A bolsevizmus nem orosz – tehát lényegében nem nemzeti. A vezetői majdnem teljesen egy olyan fajhoz tartoznak, amely már nagyon régen elvesztette országát és nemzeti létét.
1918 áprilisában a bolsevik kormányzat 884 emberből állt, a Nép-kommisszáriátusok tagjaiból. Köztük kettő néger volt, 18 orosz, 15 kínai, 22 örmény és grúz, és több mint 800 zsidó. a zsidók számából 264 az Egyesült Államokból ment Oroszországba a forradalom idején.”
(Robert Wilton: Russia’s Agony (Oroszország agóniája), New York, 1919, ix. old.)

Mert ha nem lett volna, akkor még ma is német-szovjet uralom alatt állna Eurázsia.
Sztálin a lányának: „Hej, a németekkel együtt mi legyőzhetetlenek lettünk volna.”
Forrás: Svetlana Alliluyeva: Only one year (Csak egy esztendő), Hutchinson, 1969, 369.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés