Teljes káosz a budapesti Városházán

2020. május 5. 7:28
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
Tarlós István 9 éves regnálását a rend, a fegyelem és a kompromisszumok mentén kialakított együttműködés jellemezte.

„Hol vannak már azok az évek, amikor kiegyensúlyozottan, az esetleges viták ellenére is partnerségben működtek együtt a kerületek polgármesterei, a fővárosi cégek vezetői és Budapest első embere? A járvány idején éppen erre lenne a legnagyobb szüksége a helyieknek – és éppen ebből nem látnak most semmit. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány esetet, amelyben teljes kudarcot vallott Karácsony Gergely és a mögötte álló szivárványkoalíció.

Hogy mennyire működik az ellenzéki koalíció éles helyzetekben, arra jól rávilágít az, ami a Pesti Úti Idősek Otthonában történt. Az ügyben egy biztos: több, mint 200 koronavírus fertőzöttről tudunk és több mint 30 idős emberről, aki életét vesztette. Emberi sorsokról, családok gyászáról van szó. Ebben a helyzetben egy fővárosi fenntartású intézmény esetében a főpolgármester akkor sem háríthatja a felelősséget, ha nem közvetlenül ő okozta a bajt.

Egy erős kezű vezető ilyenkor a nyilvánosság elé áll, elnézést kér, azonnal intézkedik a hiányosságok megszüntetése érdekében és megkeresi a felelősöket. Nem pedig úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne az egészhez. Sokatmondó, hogy végül a Honvédségnek kellett rendet tennie a Pesti úton. Mint ahogyan az is sokat elárul, hogy Karácsony állítólagos szövetségesei közül senki nem volt, aki nyíltan kiállt volna a főpolgármester mellett. Sem az MSZP, sem a DK, sem a Momentum nem kente hangosan a felelősséget a kormányra – esetleg egy-két közleményben halkan álltak ki Karácsony mögött.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tisztelt fővárosiak ezt óhajtották. A demokrácia már csak ilyen. Azt kapjuk, amit kértünk, választottunk...

Az interpretáció és a vélemény szabadsága nemcsak demokratikus, de rendkívül szórakoztató érték is. :)

Fél év után szétestek, bebuktak mert beütött a vírus.

Lehet felvenni az újabb tanácsadókat, a 4444 mellé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés