Funkcionális analfabétának lenni nem szégyen

2020. május 5. 12:16

Demeter Szilárd
Facebook
A pályázati kiírás értelmezése érdekes módon kifejezetten csak az index-444 tengelyen okozott nehézséget.

„Mna, csak hogy megspóroljam a munkát a függetlenobjektív ellenzéki sajtósoknak:

1. Funkcionális analfabétának lenni nem szégyen, javítható állapot. De a sokszázezer funkcionális analfabéta közül elenyészően kevesen tartják magukat újságíróknak. A pályázati kiírás értelmezése érdekes módon kifejezetten csak az index-444 tengelyen okozott nehézséget, mindenki más tőlük veszi át a hülyeséget. Értem én, hogy #nincsmásik, de ez elég nagy szegénységi bizonyítvány a többiekre nézvést. Olvassatok, mielőtt írnátok. Valamikor azt tanultam, hogy az újságíró először tájékozódik, utána kérdez. (Ha először lősz, utána kérdezel, nem kapsz értelmes választ, mert kitől, ugyi.)

2. Az előadóművészek majdani előadásokra kapnak most egyfajta »előleget«. A dramaturgok és zeneszerzők számára ilyen jellegű pályázatot értelemszerűen nem írhattunk ki – ezért ott tartalmi fókuszú a kiírás. És bár én is a pandémiában élek, elég sokat írtam is róla, de ez időszakos állapot. Elmúlik. Mondjatok nekem a Trianon-centenáriumnál fajsúlyosabb témát. Számomra nemzeti ügy, valamilyen formában minden magyart érint, megérdemel ennyit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a holokauszt emlékére kellene dalt írni, akkor minden rendben lenne. Mert az az Index - 444-tengely számára is komilfó.

444.soros index.soros

Nem süllyesztették el, zolika, csak te nem találtad.

Nagyon is tudomásul vettük, megtapsoltuk, megünnepeltük és leplezetlen örömmel fogadjuk a nemzetközi visszhangot, amit keltett. Jó nagyot szólt, hálistennek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés