A haszon irtózatáról

2020. május 5. 8:14
Betlen Anna
Mérce
Egy „névtelen” az egykor a függetlenség és a szabadság szimbólumaként ismert Magyar Nemzet nevét bitorló sajtóroncs hasábjain megmondhatja, mi a nő, mit tehet, mit gondolhat, mit érezhet egy nő.

„Egy »névtelen« neveket sorol. Neveket sorol – történelmi hősökét, mártírokét –; egy »arctalan« (számára) ismeretlen arcokat idéz fel – hősökét, áldozatokét –; egy esztelen eszméket emleget – az egyenlőség, a jog és a felemelkedés eszméit –, hisztérikusan össze- és felkavar mindent és mindenkit, aki nő létére bármikor és bárhol valami mást merészelt tenni, gondolni és mondani, mint amit szerinte és fényesre nyalt talpú futtatói szerint egy nő mondhat, tehet és gondolhat.

Ő, az állam által kivásárolt, egykor a függetlenség és a szabadság szimbólumaként ismert Magyar Nemzet nevét bitorló sajtóroncs hasábjain megmondhatja, hogy mi a nő, mit tehet, mit gondolhat, mit érezhet egy nő. Minden nő.

Máskülönben ronda, fogatlan, baszatlan, kielégületlen, komcsi, ávós – ja, ki ne hagyjam: FEMINISTA mind, akár magyar, akár német, akár francia, akár mai, akár múlt századi, akár élő, akár holt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Régen, még az átkosban rendszeres ÉS és MN-olvasó voltam. A szocik-szadeszek rendszerváltásnak csúfolt akciósorozata után maradt a Nemzet.
Majd ez is elmaradt a Simicska-féle OGegyG-zés után és környékén.
A karantén alatt 2-3-szor vásároltam belőle, főként szombati napokon.
A régi, klasszikus Nemzet még nem tért vissza, de annyit mondhatok: vegye meg, aki színvonalas és dokumentálhatóan reális írásokra vágyik.
Kellemesen csalódtam.
Szombatonként, ha visszaáll a normálvilág, akkor is meg fogom vásárolni, és a kibővült sportközvetítések mellett is lesz időm az olvasására.
Ez a liba "sajtóroncs"-ról ír, pedig ő maga is említi:
"történelmi hősökét, mártírokét –; egy »arctalan« (számára) ismeretlen arcokat idéz fel – hősökét, áldozatokét –; ... – az egyenlőség, a jog és a felemelkedés eszméit +
Ennyi a baja a baromjának, ezért sajtóroncs nála a Nemzet.
Amit meg lehet érteni - lévén szó láthatóan lófejazagyban-ra rímelő bal-lib nyomorék Annácskáról, de "megérteni": nem.

Gondolod, hogy az ellenzék leszegett fejű ellenkezése, nácizása használ a vírus ellen?

Ennyire jól - ronda, fogatlan....stb. - eddig még senki sem foglalta össze a mai balliberális nőimitátor ellenzéki ketrecharcosok jellemzőit. Köszönet a pontos definícióért.....

Minden ronda nő baloldali. A csinos nőknek nincs szükségük politikai erőszakra a férfiakkal szemben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés