Nyílt levél Nagy B. Györgyhöz, a Népszava főszerkesztőjéhez

2020. április 30. 17:42

Bencsik János
Facebook
Nem teljesen érhető, hogy ha ez vicc akart lenni, akkor mi a humor forrása, hol a csattanó?

„A Népszava mai számában egy karikatúrát közölt, amelyen Müller Cecília országos tisztifőorvos a kereszten szenvedő Jézus felé fordulva azt mondja: »Alapbetegsége függőséget okozott.«

Nem teljesen érhető, hogy ha ez vicc akart lenni, akkor mi a humor forrása, hol a csattanó? Mitől »vicces« ez a rajz? Sajnos nem tudok másra gondolni, minthogy Müller Cecília személyes keresztény meggyőződését akarta gúny tárgyává tenni. De nemcsak az övét sikerült. Ha Ön nem hisz Jézus Krisztus istenfiúságában, legalább tekintettel lehetett volna azokra a milliókra, akik világszerte az Ő szavának engedelmeskedve adakoznak, önkénteskednek, gyógyítanak a hétköznapok ismeretlen irgalmas samaritánusaiként.

Ön egy hivatalát ellátó orvost akart gúny tárgyává tenni, ám érzéketlenségével és kulturálatlanságával sokan másokat is megsértett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sándor György valódi humora: a kenderkötéllel való akasztás függőséget okoz. A Népszava szemtelen és vallásgyalázó módon ellopta Sándor György ötletét, s kiölte belőle a humort.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés